vineri , 8 decembrie 2023

A apărut un nou tip de ciocolată: roz

foto: Barry Callebaut

Neagră, cu lapte sau albă – sunt cele trei tipuri de ciocolată pe care le cunoaștem și le savurăm dintotdeauna. Un producător elvețian a patentat însă, zilele trecute, noua sa invenție: ciocolata roz.

Prezentată în premieră în Shanghai, acum câteva zile, ciocolata manufacturierului elvețian Barry Callebaut are o apetisantă culoare roz, iar segmentul de piață căruia i se adresează este Generația Y, scrie The New York Times.

Compania elvețiană a declarat că a lucrat la această rețetă vreme de 13 ani și că este pentru prima dată când un chocolatier lansează un produs nou, de când Nestlé a inventat ciocolata albă, acum aproximativ 80 de ani.

Noua ciocolată nu conține coloranți artificiali. Nuanța ei roz ar fi fost descoperită în timpul unor experimente realizate în laboratoarele Callebaut, unde producătorii au folosit un anume tip de boabe de cacao. Acestea pot fi găsite în Ecuador, Brazilia sau pe Coasta de Fildeș și provin de la aceeași specie de arbore de cacao ce produce boabele pe care le știm cu toții. În schimb, cele roz „au un amestec anume de compuși”, au spus elvețienii, fără să ofere detalii.

Conform reprezentanților Callebaut, ciocolata roz „oferă o nouă experiență a gustului, care nu este amar, lăptos sau dulce”, ci are o aromă de fructe de pădure. Compania nu a dezvăluit, încă, data lansării ciocolatei în magazine, însă a declarat că este posibil să dureze între șase luni și un an și jumătate până ca noul produs să fie disponibil publicului.

Citiți și:

Theobroma cacao: 12 lucruri inedite despre „hrana zeilor”

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *