Nu se prezintă în ambalaje atrăgător colorate şi nici nu au miresme care ar cuceri şi nasurile pretenţioase, însă fac minuni care durează. Este vorba despre tincturile obţinute din urzică şi din ardei iute, care-ţi sar în ajutor atunci când pierzi mai mult de 100 de fire de păr pe zi.
Tinctura de ardei iute
Considerată iniţial o bizarerie în materie de leacuri pentru păr, lichidul cu miros înţepător a convins, prin calităţile sale, multe urmaşe ale Evei care sufereau pentru podoaba lor capilară. Stopează căderea firelor de păr şi totodată, stimulează circulaţia sangvină la nivelul scalpului, încurajând, astfel, îndesirea şi creşterea mai rapidă a părului. Preparatul se găseşte, la preţ foarte mic, în farmaciile naturiste, iar cei care l-au folosit spun că este miraculos.
Cum o foloseşti: ideal este să torni tinctura într-un recipient tip spray, pentru a facilita aplicarea ei la rădăcina firului de păr. Dacă nu, păstrează ambalajul original, fă cărări pe toată suprafaţa capului şi, cu ajutorul pipetei, toarnă la rădăcină câteva picături de tinctură, apoi masează energic. Nu trebuie să te sperie nici mirosul lichidului, căci el se estompează în scurtă vreme, nici senzaţia de usturime pe care o vei resimţi, întrucât ardeiul iute stimulează circulaţia sângelui. Nu spăla părul decât după cel puţin 12 ore.
Important: nu folosi tinctura de ardei iute dacă scalpul tău prezintă leziuni sau iritaţii.
Tinctura de urzică
Folosită frecvent în bucătărie, urzica este o plantă cu multiple proprietăţi vindecătoare, iar în cosmetică este renumită pentru efectele sale benefice asupra podoabei capilare. Se cunoaşte deja faptul că este un duşman aprig al mătreţii recurente, însă demnă de luat în seamă este şi calitatea sa de regenerator al părului.
Cum o foloseşti: Tinctura are efecte vizibile şi atunci când este folosită singură, însă combinată cu tinctură de ardei iute sau de mesteacăn, oferă rezultate extraordinare. Se aplică la rădăcina firului de păr, având grijă să fie bine răspândită în toate zonele scalpului. Se masează energic, iar părul se spală cel mai devreme a doua zi.
Important: Adaugă la tinctura de urzică sucul stors de la o lămâie. Acesta va potenţa efectele tratamentului, curăţând natural pielea capului.
Semnat de Gabriela Dumba
Eu impotriva caderii parului folosesc follixin!