vineri , 8 decembrie 2023

Artiștii Cirque du Soleil poartă costume fabuloase în spectacolul Alegría

1

La început de septembrie, spectacolele Alegría vor aduce pe scena Pavilionului Central de la Romexpo București o atmosferă de poveste. Este ultima ocazie a românilor de a vedea unul dintre cele mai iubite spectacole din istoria Cirque du Soleil: după 20 de ani în arene, 2013 este ultimul an de în care se mai susțin reprezentații ale producției Alegría. Peste 14 milioane de spectatori din peste 40 de țări au aplaudat până acum acest show fabulos.

Costumele fastuoase ale celor 55 de artiști și muzicieni din distribuția Alegría sunt realizate din țesături bogat colorate, lucrate cu multă migală, detaliile din dantelă, pene și paiete fiind aplicate manual. Ele evocă extravagantele costume purtate de aristocrația de la Versailles.

Personajele dispun de o garderobă de peste 400 de costume, inclusiv pantofi făcuți la comandă, peruci, pălării și accesorii. Costumele sunt fabricate la Montréal, în sediul central internațional al Cirque du Soleil, în atelierele de creație unde lucrează peste 300 de artizani. Cele mai multe dintre costume sunt fabricate din lycra, un material flexibil și confortabil pentru artiști, ușor de întreținut. Este nevoie de aproximativ 200 de ore pentru a crea un costum al personajelor Nostalgicele Păsări Bătrâne. Fiecare dintre costumele cântărețelor conține mai mult de 200 de bijuterii cusute manual. Echipa Alegría responsabilă cu garderoba este alcatuită din patru grupuri angajate permanent și doi sau trei angajați locali în fiecare oraș. Aceștia sunt responsabili cu întreținerea și reparația costumelor și se deplasează în turnee cu mașini de spălat și uscătoare de haine.

De unde puteți cumpăra bilete pentru spectacol

Biletele pentru Alegria se pot cumpăra online pe www.eventim.ro, sau prin reţeaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti). Biletele pot fi achiziţionate şi în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15.

Romexpo, Pavilionul Central

Program (5-8 septembrie 2013)

Joi, 5 septembrie, orele 20:00

Vineri, 6 septembrie, orele 20:00

Sambata, 7 septembrie, orele 20:00

Duminica, 8 septembrie, orele 13:00 şi 17:00

BILETE:

Adulți

VIP: 500 RON

Premium: 350 RON

Tribune: 250 RON, 230 RON, 210 RON, 190 RON, 150 RON, 110 RON

Copii (până la 12 ani, inclusiv):

VIP: 350 RON

Premium: 245 RON

Tribune: 175 RON, 161 RON, 147 RON, 133 RON, 105 RON, 77 RON

*Reducerea e valabilă pentru copii cu vârste până la 12 ani, inclusiv; accesul se face doar însoţit de un adult, pe baza unui act valid ce stabileste vârsta copilului: certificat de naştere, carnet de elev, paşaport). Biletele cu  reducere pentru copii sunt disponibile în număr limitat.

Alegría (cuvânt spaniol care înseamnă optimism, bucurie, veselie) dispune de o distribuţie internaţională de 55 de performeri şi muzicieni din 15 ţări. Alegría adoptă un stil baroc, de operă, cu costume viu colorate, muzică originală interpretată live şi o serie de detalii ce vin să îmbogăţească spectacolul uimitor de atletism şi artă. Rezultatul este un amestec impresionant de îndemânare, forţă şi viteză combinate cu acrobaţii elegante, aproape eterice. Alegría este mai mult decât un spectacol… este o experienţă unică şi emoţionantă care va captiva spectatorii de toate vârstele.

Cirque du Soleil, o istorie din 1984

Pornind de la un grup de 20 de artişti de stradă, la începuturile sale din 1984, Cirque du Soleil este astăzi o importantă organizaţie cu sediul în Québec, ce oferă divertisment de înaltă ţinută artistică. Compania are 5.000 de angajaţi, incluzând mai mult de 1.300 de artişti din aproape 50 de ţări diferite. Peste 100 de milioane de spectatori din aproape 300 de oraşe din aproape 40 de ţări de pe şase continente s-au lăsat uimiţi şi încântaţi până acum de Cirque du Soleil. Mai multe informaţii despre Cirque du Soleil sunt disponibile pe www.cirquedusoleil.com.

Costume Alegria

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *