vineri , 22 septembrie 2023

Așa arată Mont Blanc, în cea mai mare fotografie din lume

Mont Blanc

Cea mai mare fotografie realizată vreodată înfățișează masivul Mont Blanc, surprins de o echipă internațională condusă de fotograful italian Filipo Blengini.

În poza impresionantă, Mont Blanc – cel mai înalt munte din Europa și al 11-lea din lume – poate fi admirat la o calitate tehnică unică pe planetă: imaginea are 365 de gigapixeli și este formată din 70.000 de instantanee. Echipa lui Blengini a petrecut 35 de ore pentru a realiza fotografia, dată publicității în cadrul proiectului in2white, informează Daily Mail. „Am fost suficient de curajoşi, nebuni şi ambiţioşi pentru a concepe o imagine panoramică uriaşă care să surprindă fiecare detaliu al muntelui. Am vrut să îl înfăţişăm aşa cum apare în faţa ochilor noştri: mare frumuseţe, dimensiune uimitoare, exaltare pură”, spune Filipo Blengini.

Echipa fotografului italian, formată din cinci oameni, a petrecut două săptămâni, la sfârșitul anului 2014, la o altitudine de 3.500 de metri și la temperaturi de sub -10 grade Celsius. Artiștii au realizat cele 70.000 de imagini cu aparate Canon EF 400mm f/2.8 II IS şi Canon 70D DSLR, un teleobiectiv Canon Extender 2X III şi o instalaţie robotizată. Prelucrarea fotografiilor a durat două luni.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *