miercuri , 29 noiembrie 2023

„Așa sunt eu, prost”, prima carte a lui Valentin Uritescu

Uri

„Eu scriu aceste rânduri fără să fac pe scriitorul, fără să arăt cât sunt de cult şi de deştept… Nu! Eu vreau să vedeţi cât sunt de prost, adică aşa cum sunt de-adevăratelea. De aceea nu schimb nimic, nu ascund nimic, nu înfrumuseţez nimic…”

Valentin Uritescu

Valetin Uritescu mi-a declarat, anul trecut, că lucrează cu răbdare și migală la volumul său de memorii. Însă, până atunci, a lansat, la editura Humanitas, o carte în care și-a pus deja tot sufletul său mare.

Artistul aduce în fața publicului pagini de jurnal din turneele sale în străinătate, povestește momente sensibile sau amuzante din viața familiei lui, evocă oameni și întâmplări din satul ardelenesc în care s-a născut, toate cu un talent de povestitor care-l ajunge din urmă pe cel de mare, senzațional actor. „Așa sunt eu, prost” este o carte plină de umor, autoironie fățișă și candoare cuceritoare. Uritescu scrie cu sinceritate și simplitate, cu discurs autentic și savuros, și ne face astfel să înțelegem de ce publicul va fi mereu atât de curios de viața din spatele scenei a artiștilor. Pentru că e cu adevărat fascinantă.

Pont de lectură

Pont de lectură

LaRevista.ro că recomandă să citiți această carte într-o zi însorită de vară, pe prispa casei, în adierea vântului. Sau oriunde, oricând.
Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *