joi , 7 decembrie 2023

Ateneul Român: instalație documentară dedicată pianistei Clara Haskil

instalatie-clara-haskil

• Perioada în care instalația documentară poate fi vizitată la Ateneul Român: 14-18 decembrie 2016

• Informațiile documentare sunt însoțite de fotografii și documente inedite, din Arhiva Muzicală a Bibliotecii Cantonale Universitare din Lausanne și a Fundației Clara Haskil din Elveția.

• Proiectul este realizat sub umbrela Festivalului Internațional Clara Haskil – primul eveniment de talie internațională din România care își propune să readucă în actualitate numele legendarei pianiste de origine română Clara Haskil –, în parteneriat cu Filarmonica George Enescu și AFCN.

Începând din 14 decembrie, instalația documentară itinerantă dedicată legendarei pianiste de origine română Clara Haskil poate fi vizitată în holul Ateneului Român, unde va rămâne până la începutul săptămânii viitoare.

Desfășurat pe 10 panouri impresionante, proiectul acoperă parcursul profesional și biografic al inegalabilei pianiste de origine română: de la primii ani ai vieții, petrecuți la București, și primele lecții de pian, până la perioada de glorie din anii ’50.

Informațiile documentare sunt însoțite de fotografii și documente inedite, din Arhiva Muzicală a Bibliotecii Cantonale Universitare din Lausanne și a Fundației Clara Haskil din Elveția. Cea care semnează concepția și textele expoziției este managerul cultural Oana Boca Stănescu; designul aparține Iuliei Țurcanu, artist grafic.

Proiectul, realizat cu sprijinul AFCN, reprezintă una dintre noutățile ediției din acest an ale Festivalului Internațional Clara Haskil, eveniment inițiat în urmă cu trei ani la Sibiu, care își propune să readucă în actualitate culturală românească numele regretatei pianiste.

Bucureștiul este cel de al doilea oraș în care ajunge proiectul, pe lista orașelor pe care organizatorii Festivalului le au în vedere aflându-se și Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Brașov.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *