joi , 18 iulie 2019

Biscuiți cu unt pentru zile cu zâmbet

biscuiti

Pentru sărbători sau pentru zilele obișnuite pe care vrem să le facem mai plăcute, sunt cel mai bun și ușor de realizat desert! Biscuiți cu unt, copți după o veche rețetă săsească, originară din Transilvania.

De ce aveți nevoie?

500 de grame de făină

150 de grame de zahăr

Două ouă

250 de grame de unt

Un plic de praf de copt

Două plicuri de zahăr vanilat

Opțional: esență de migdale sau de rom; gem sau dulceață

Cum se prepară

Într-un castron încăpător, puneți la un loc zahărul, pachetul de unt, cele două ouă și zahărul vanilat. Amestecați-le foarte bine, până se transformă într-o pastă moale. Adăugați făina și praful de copt, iar pentru mai multă aromă, o sticluță de esență de migdale (sau de rom, dacă preferați). Frămîntați bine și lăsați aluatul să se „odihnească” vreme de o jumătate de oră. Apoi întindeți foaie după foaie și tăiați biscuiți în formele voastre preferate. Simpli sunt absolut delicioși, însă dacă vă doriți și câțiva mai dulci, vă recomand dulceața de afine sau de zmeură, pe care să o puneți, în cantitate mică, între doi biscuiți.

Așezați-i pe o hârtie de copt și dați tava la cuptorul nu foarte încins, vreo jumătate de oră. Sunt gata când sunt aurii.

***

V-a plăcut acest articol? Abonați-vă LaRevista.ro și la pagina noastră de Facebook!

Semnat de

5 comentarii

  1. Am făcut biscuiți citind această rețetă. Am pus în loc de 500 gr făină din grâu doar 100 gr făină grâu și 400 gr făină secară. Am înlocuit iaurtul (am uitat să cumpăr 🙂) cu o lingură de smântână și apă. Chiar și așa au ieșit foarte buni și arătoși!! 😋😎🤭

  2. Se pot face si fara zahar? Daca da, cantitatile raman aceleasi?

    • Draga Paula, cred ca se pot face si fara zahar, insa nu sunt sigura de consistenta aluatului, la final. Orice ingredient, in plus sau in minus, va schimba forma aluatului.
      Ai putea incerca zaharul de cocos, eu il am in casa si l-am tot folosit la prajituri, in ultima vreme. Nu se simte diferenta, gustul e la fel de placut, doar ca zaharul de cocos e mult mai „curat”.

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus