miercuri , 29 noiembrie 2023

„Blue Monday”: luni, 19 ianuarie, cea mai tristă zi a anului

blueFoto: www.bbc.com

Cea mai tristă zi a anului 2015 va fi luni, 19 ianuarie, susține un psiholog britanic, care a creat o formulă matematică pentru a determina cele mai dificile momente pe care oamenii le trăiesc pe parcursul unui an. Numită „Blue Monday”, cea de-a treia zi de luni a anului este, în general, potrivit lui Cliff Arnall, cea mai deprimantă dintre toate.

Teoria despre „Blue Monday” a apărut în 2005, când psihologul Cliff Arnall a creat o formulă matematică prin care crede că poate calcula cele mai urâte zile ale anului. Criteriile luate în considerare au fost condițiile meteo, nivelul motivațional, datoriile, sărbătorile de iarnă abia încheiate, plus faptul că mulți oameni detestă zilele de luni. Astfel, Arnall a ajuns la concluzia că cea de-a treia zi de luni a anului este cea mai deprimantă, în contextul în care, în această perioadă, oamenii sunt deseori triști, nu au multă activitate și consumă carbohidrați în exces, notează mediafax.ro.

Desigur, „Blue Monday” este doar o teorie pe care o putem demonta din câteva mișcări: o carte bună, un film pe care ne doream de mult să-l vedem, o plimbare prin parc și o întâlnire cu prietenii, o baie lungă și relaxantă sau o oră de sport.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *