duminică , 22 mai 2022

Bombăneli editoriale: Marina Almășan a lansat a treia sa carte

MA

Marina Almășan a lansat, recent, a treia sa carte – o colecție de editoriale publicate în decursul unui an într-o publicație națională. Volumul este intitulat „Bombănelile Marinei”.

Editura Corint a adunat 82 din cele peste 300 de editoriale pe care realizatoarea TVR  le-a publicat de-a lungul timpului într-un ziar național. Întrucât majoritatea lor conţin referiri directe sau voalate la viaţa personală a vedetei TV, cartea poate fi considerată, fără a se greşi, un soi de jurnal personal al unui om de televiziune, cu victorii şi eşecuri, cu bucurii şi tristeţi, cu o fină analiză  a lumii în care trăim. De fapt, acesta este, probabil, şi motivul pentru care editorialele Marinei Almășan sunt atât de citite: Marina pune degetul pe rană românului, identifică punctele nevralgice ale vieţii de zi cu zi şi… bombăne la adresa lor, căutând uneori să sugereze soluţii.

În carte apar şi personaje celebre din cotidian, pe care Marina le răsuceşte pe toate părţile, analizându-le cu umor, simpatie sau, uneori, cât se poate de critic: Mihaela Rădulescu, Anda Adam, Cătălin Botezatu, George Copos, caricaturistul Mihai Stănescu, rivalii  Radu Banciu şi Mircea Badea, cuplul Bahmuțeanu-Prigoană şi mulţi alţii.

Marinacarte

Cartea se bucură de ilustraţia inspirată a unuia dintre cei mai cunoscuţi caricaturişti ai României – ANDO (Octavian Andronic). Printre cei care au luat cuvântul, la evenimentul de lansare, pentru a prezenta cartea Marinei, s-au numărat poetul Lucian Avramescu şi astrologul Mariana Cojocaru.

Marina Almășan este autoarea a alte două volume: „Cele șapte pățanii ale lui Victoraș” și „Insomniile Marinei”. În prezent, Almășan realizează și moderează emisiunea „37° C”, la TVR 1.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus