joi , 23 ianuarie 2020

Bookfest 2018: Em Sava și Axel lansează romanul „Pași”

Sâmbătă, 2 iunie, Em Sava și Axel lansează romanul „Pași”, la salonul de carte Bookfest, care are loc în București, între 30 mai și 3 iunie. Lansarea are loc la standul Editurii Eikon.

Romanul „Paşi” este o poveste de dragoste contemporană. Despre pașii pe care destinul ți-i dictează. Cei doi autori au creionat, fiecare în parte, propria versiune, oferind cititorului două perspective extrem de diferite, dar și foarte asemănătoare în același timp: cea feminină și cea masculină. Romanul are o construcție oarecum atipică, tehnica fiind de fapt îmbinarea a două scriituri, a două voci care se întrepătrund, ori se continuă de-a lungul celor șaizeci și două de capitole.

Un bărbat și o femeie, proveniți din medii sociale diferite, îşi intersectează pașii întâmplător, în cele mai diferite conjuncturi și descoperă cu uimire că femeile nu sunt de pe Venus, nici bărbații de pe Marte. Hotărârea lor de a-și construi propriul drum, în pofida cutumelor unei societăți rigide, ancorate în stereotipuri, precum și decizia lor de a nu-și așeza propria existență pe altarul compromisului, cauzează o serie de situații, uneori tensionate, alteori ilare. Din roman nu lipsesc acțiunea, suspansul și intospecția.

Ai curajul necesar pentru a recunoaște fericirea atunci când o întâlnești? Ai curaj să îți asculți vocea interioară? Îți stăpânești pașii? Ori te lași în voia lor?

„… un sentiment de vinovăție mă mușcă tăios. Îmi rotesc banda de aur pe inelar, dar îmi bag mâinile adânc în buzunarul blugilor. Nu vreau să mă gândesc. E complicat rău. (..) Brusc obosești. Te revolți, pentru că nu mai poți. Simți că te sufoci. Ieși trântind ușa în spatele tău și mergi unde te duc roțile, ca să respiri singură cinci minute. Te duci urlându-ți neputința spre Univers. Și te aude. Universul te aude și se întâmplă minunea. Într-un ținut uitat de lume întâlnești un om care se modelează sub ochii tăi pentru tine, doar pentru tine. Îi simți puterea asupra ta, îți simți puterea asupra lui. E ca și cum brusc ai dobândi puteri magice. Ireal. Absurd. Știi cu siguranță că e absurd, doar ești adult, iar viața reală nu e așa. Nimic nu are logică. Dar intuiția ta puternică îți spune că e bine. Vocea conștiinței te liniștește. Într-un fel sucit, total anapoda de legi și societate, știi din tot sufletul că e corect și bine pentru tine. Și lași pașii să te guverneze. Te lași în voia lor. Știi că te vor duce unde trebuie.” (Nicole)

„Şoapta ei îmi pătrunde în suflet şi îl transformă subit într-un bulgăre fierbinte de soare, pe care i l-aş oferi în momentul ăsta. Zidul de gheaţă se topeşte. Căldura ei ajunge până la mine, învăluitoare, dulce şi aş da orice acum pentru a putea să-mi aşez capul în poala ei să îi simt mângâierea. Vorbele noastre se împletesc într-o armonie desăvârşită. Gândurile zboară unele spre celelalte şi devin unul singur. Despre ce vorbim? Despre orice. Ne bucurăm de fiecare cuvânt şi fiecare cuvânt pare că ţâşneşte eliberat dintr-o cuşcă în care fusese închis mult prea mult timp. Realizez subit că ea e primul om cu care pot să vorbesc așa, că ea e primul om care înţelege ce vreau să spun încă înainte de a o face şi mă copleşeşte senzaţia că pot să mă deschid total în faţa ei – şi o fac. Mă deschid aşa cum n-am făcut-o niciodată până acum, iar ea mă primeşte cu o căldură şi cu o bucurie care vindecă răni. Realizez, dintr- o dată, că ea, Nicole, este EA şi că nimeni şi nimic pe lume nu poate schimba asta.” (Alex)

***

Puteți cumpăra romanul „Pași” de pe site-ul librăriei Eikon.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus