miercuri , 30 noiembrie 2022

„Brașov-Berlin” : expoziție de Ildiko Terebesi, la Galeria KronArt din Brașov

afis

Galeria KronArt din Brașov, patronată de cunoscutul pictor Gabriel Stan, vă invită în luna august la o nouă expoziție, însoțită de o dublă lansare de carte.

Brașov-Berlin”, expoziția lui Ildiko Terebesi, reflectă confruntarea individuală a artistei având la bază propria ei biografie. Abordează realistic locurile specifice şi trăirile personale legate atât de oraşul natal, Braşov, cât şi de oraşul de reşedinţă, Berlin, întinzând astfel un arc între experienţele din fragedă copilărie până în prezent. În acest ansamblu caută, în spatele imaginilor materializate, nuanţa magică a fiecărui moment. Din acest motiv cufundă picturile în culori clare, puternice, folosind scala largă a colorării prin nuanţe şi a prezentării prin culori duble. Administrarea lărgită a culorilor ne aminteşte parţial de stilul Pop-Art. Pe această cale reuşeşte artista să scoată în evidenţă, să sublinieze atmosfera motivelor, trăirilor, parţial ajungând astfel şi la un neaşteptat dramatism. Picturile, prin puterea lor expresivă, depăşesc simplul spectacol al reprezentării, formulează astfel prezentului întrebări şi provoacă contemplatorul la confruntare personală.

Tot în luna august, la galeria brașoveană KronArt, va avea loc o dublă lansare de carte : „Poezii”, de Ioan Gliga, și un volum cu același titlu, semnat de Mihai Arsene.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus