miercuri , 29 noiembrie 2023

Brigitte Bardot, despre Marilyn Monroe: „Mă credeam cu mult inferioară ei”

MB2foto

Amândouă au devenit celebre în anii ’50-’60, împărțindu-și gloria cu alte dive din acele vremuri extrordinare pentru industria cinematografiei. După o carieră de succes, Brigitte Bardot trăiește azi o viață liniștită în sudul Franței, pe când Marilyn a devenit de mult o amintire. Una pe care Bardot o evocă, într-un interviu video, cu imensă tandrețe și modestie.

Brigitte Bardot își amintește de prima și singura dată când a văzut-o pe Marilyn Monroe: la Londra, cu ocazia unei ceremonii în cadrul căruia au întâlnit-o pe regina Elizabeth a II-a a Angliei. Era în iulie 1956, iar Marilyn venise la Londra alături de soțul ei de atunci, dramaturgul Arthur Miller. „Eram foarte emoționată de faptul că urma să o întâlnesc pe regină. Ne-au pus să facem repetiții în detaliu, și-apoi erau tot felul de reguli – să nu ai decolteu, să nu porți negru, fiindcă numai regina putea să poarte negru. Înainte să fim prezentați reginei, m-am grăbit să mă duc într-un dressing room, în camerele acelea unde se aranjau doamnele, să văd dacă machiajul meu era în regulă. Și pe cine văd acolo? Marilyn. Așa că eram amândouă acolo, pudrându-ne nasurile, zicându-ne bună ziua. Atunci am văzut-o într-adevăr de aproape. Era ravisantă, drăguță peste măsură în acel dressing room din Palatul Buckingham. A fost singura dată când am văzut-o pe Marilyn și-mi voi aminti acel moment pentru totdeauna. Am o mare afecțiune pentru ea”, a povestit Brigitte Bardot, într-un interviu video publicat pe YouTube.

„A fost o femeie pe care nimeni nu a înțeles-o.”

Întrebată dacă Monroe a influențat-o în vreun fel, Bardot a declarat: „N-am fost niciodată influențată de felul ei de a fi, pentru că mă credeam departe, departe de ea, mă credeam cu mult inferioară ei. Așa că mi s-a părut imposibil să încerc să mă inspir din felul ei de a fi.” În final, Brigitte Bardot a făcut referire la vulnerabilitatea lui Marilyn Monroe, care a „jucat” în viața reală rolul unei dive senzuale, dar care în intimitate era, de fapt, foarte ușor de rănit. „Mi se pare minunată. A fost o femeie exploatată, o femeie pe care nimeni nu a înțeles-o. Cred că asta a ucis-o, în final. Cred că era o persoană foarte vulnerabilă, dincolo de aparențe, de imaginea ei sexy. Era incredibil de minunată, ca un bebeluș. Era fresh, frumoasă și pură și te înduioșa cu fragilitatea ei. Cred că oamenii care au înconjurat-o au distrus-o, probabil”, a spus vedeta franceză.

La momentul întâlnirii, Brigitte Bardot avea doar 22 de ani, pe când Marilyn era de aceeași vârstă – 30 de ani – cu regina Angliei, amândouă fiind născute în 1926. Monroe venise la Londra căci urma să înceapă acolo filmările pentru pelicula „The Prince and the Showgirl”, care s-a lansat un an mai târziu. La întâlnirea cu regina a participat și actrița suedeză Anita Ekberg, care era deja cunoscută grație mai multor roluri, dar încă nu jucase partitura ce avea s-o transforme într-o figură emblematică în filmul mondial – „Sylvia” din „La Dolce Vita”, de Federico Fellini.
Marilyn Monroe a murit, în casa ei din Brentwood, California, la șase ani distanță de la întâlnirea amintită.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *