miercuri , 22 septembrie 2021

Bucharest Jazz Festival: cinci zile de muzică bună în Capitală

Untitled-1

Cu un mix atent pregătit de nume iconice şi interpreţi ai tinerei generaţii, jazz instrumental şi interpretări vocale, gospel din Georgia, acorduri de trompetă de New Orleans, saxofon alto din Illinois sau cvartet cool bop din Transilvania, Bucharest Jazz Festival aduce sezonului estival o infuzie de jazz în peisajul bucureştean.

Startul Bucharest Jazz Festival 2015 este dat de vernisajul expoziţiei Now’s the Time – Romanian Jazz Photographers de la Hanul Gabroveni, în seara zilei de 30 iunie. Timp de cinci zile, pe tot parcursul festivalului, spaţiul cultural din centrul istoric deschide uşile bucureştenilor pentru o călătorie în lumea jazzului prin evenimente conexe – conferinţe, proiecţie de film, lansări de disc şi carte, expoziţie fotografică.

Pe scena festivalului din Piaţa George Enescu, vor susține concerte live peste 50 de muzicieni din America, Polonia, Ungaria şi România. De la saxofonistul Lee Konitz, legenda cool jazz, la Roy Hargrove, unul dintre cei mai mari trompetişti ai zilelor noastre, de la Marcin Wasilewski, care se numără printre cei mai originali pianişti europeni de jazz, la cea mai în vogă cântăreaţă de jazz din România, Luiza Zan, BJF aduce în centrul Bucureștiului o galerie de artiști de gen.

Aici puteți afla programul evenimentului.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus