joi , 7 decembrie 2023

Bulevardul Titulescu, din București, văzut de Dana Ștefănescu

Bucuresti Titulescufoto: Dana Ștefănescu, Prin Bucureștiul meu

Când am contactat-o pe Dana Ștefănescu, să-i cer permisiunea de a publica o serie de fotografii de-ale ei sub titlul „Iarna în București”, am rugat-o, la finalul discuției noastre, ca, dacă are vreodată drum pe Bulevardul Titulescu, să-l prindă într-o poză și să mi-o trimită.

Azi mi-am primit cadoul: o fotografie realizată cu un iPhone – cu care Dana face, de altfel, toate pozele ei superbe Prin Bucureștiul ei – de pe podul din Piața Victoriei, cu vedere spre Bulevardul Titulescu. De ce mi-am dorit tocmai o imagine cu acest loc, surprins din exact acest unghi? Pentru că am petrecut opt ani în București și am locuit în mai multe zone, dar aici am fost cel mai fericită, în apartamentul de pe Titulescu, unde am trăit timp de trei ani și jumătate. Acolo mi-am început cu adevărat cariera în jurnalism, acolo mi-am cunoscut doua dintre cele mai bune prietene, Paula și Ștefania, acolo a înregistrat memoria mea afectivă momentele cele mai pline de sens din toată perioada pe care am petrecut-o în București.
E uimitor cum o fotografie te poate face să vezi nu doar imaginea pe care o reprezintă, ci mii de detalii din viața ta care ți se perindă prin fața ochilor ca un film vechi, ca o poveste care aparține de-acum unui trecut în culori palide, aproape dispărut, niciodată uitat.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *