marți , 5 decembrie 2023

Campania Consumix rulează la Festivalul de Film Istoric de la Râşnov

consumix

Consumix inseamnă printre altele şi o atenție mai mare față de trecut, pentru a nu repeta greşelile. De aceea, campania agenției Creionetica se potrivește foarte bine în peisajul şi contextul Festivalului de Film Istoric de la Râşnov, care are loc între 1-10 august 2014. Printre superbele filme istorice despre Primul Război Mondial sau despre revoluțiile din anul 1989, se vor integra şi cele cinci clipuri activiste despre obiceiurile absurde de consum care marchează societatea contemporană.

Publicul iubitor de filme documentare istorice şi de ficţiune este invitat într-un maraton cinematografic de peste 70 de ore, cărora li se vor adauga șapte minute de clipuri neconvenționale care militează pentru o societate mai conectată la un stil de viață alternativ. Mai multe despre campania Consumix puteți afla pe pagina Facebook Creionetica.

Festivalul se află la ediţia a șasea şi este unicul eveniment cu acest profil în sud-estul Europei.

La ediţia din 2014, dezbaterile şi proiecţiile festivalului gravitează în jurul următoarelor subiecte:

– Marele Război (de la sfărâmarea marilor imperii transnaţionale şi formarea sau refacerea multor state naţionale independente, până la marile schimbări tehnologice, sociale, culturale sau politice, Primul Război Mondial este un moment în care civilizaţia umană s-a aflat la o mare răscruce);

– 1989a fost sau n-a fost? (au trecut 25 de ani şi evenimentele din anul 1989 sunt încă prezente în memoria noastră şi ne influenţează vieţile, fie că vorbim de căderea Zidului Berlinului, revoluţiile din Europa de Sud-Est sau Piaţa Tiananmen);

– Los Angeles, 1984 (o decizie politică ce a sfidat boicotul URSS şi al ţărilor din fostul bloc socialist s-a concretizat in cea mai mare performanţă a sportului românesc);

– cele mai interesante producţii cinematografice cu tematică istorică – atat noi, cât și clasice: „Closer to the Moon” –  cea mai recentă producție a lui Nae Caranfil, „Ultima redută”, regizat de Nicholas Dimăncescu, „În spatele cortinei”, de Bogdan Mustață, și „Premier Noël dans les tranchées”, în regia lui Michael Gaumnitz, „Une promesse”, cel mai recent film al regizorului francez Patrice Leconte, excepționalul „La grande illusion” a lui Jean Renoir, drama „La France”, semnată de Serge Bozon, „Die Männer der Emden”, regizat de Berengar Pfahl și “Walesa: Man of Hope”, în regia lui Andrzej Wajda.

In fiecare seară vom fi încântați sonor de concerte inedite, unele în premieră, de spectacole live susținute de către trupe şi artişti eclectici: Byron, Fanfara Armatei Libaneze, Ozana Barabancea, Foley’Ala, Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers, Celelalte Cuvinte, Junetrip şi The Flamenco Thief (UK).

Râşnovul se identifică cu istoria cinematografiei româneşti, aici fiind locul în care s-au filmat o mare parte din filmele noastre cu temă istorică. Acest festival de film contribuie an de an la impunerea oraşului Râşnov drept capitală a filmului istoric în România. Festivalul include proiecţii de filme şi documentare inedite, dezbateri cu istorici şi martori ai evenimentelor istorice, discuţii cu actori şi regizori, prezentări de carte, concerte şi expoziţii.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *