sâmbătă , 6 martie 2021

Caravana Metropolis: cinema în aer liber, gratuit

cinema

După succesul înregistrat anul trecut, cu peste 80.000 de spectatori în 7 orașe, Caravana Metropolis revine și în acest an cu proiecţii gratuite de film în aer liber.

Caravana Metropolis, care a înregistrat cel mai mare succes la public în 2012, aduce în fața publicului cele mai bune filme din ultimul an, filme de Oscar, filme premiate cu Globul de Aur sau la festivaluri de renume precum Cannes, Berlin, Toronto sau Veneția, semnate de regizori de renume mondial, ca Pedro Almodovar, Michael Haneke, Wes Anderson, Francois Ozon. Filmele selectate, producții internaționale și românești, mulţumesc toate gusturile, atât pe ale cinefililor, cât și pe ale amatorilor de distracție și relaxare într-un spațiu deschis.

Ca şi anul trecut, caravana va debuta în luna iulie la Braşov, în Piaţa Sfatului, urmând ca apoi să se îndrepte spre Sibiu şi Bucureşti. Întreaga călătorie cinematografică va dura până în luna septembrie, timp în care publicul va avea ocazia de a alege din cele 12 filme selectate special pentru acest eveniment. „Este un proiect de succes pe care dorim să-l menţinem şi să-l dezvoltăm, un proiect prin care vrem să aducem oamenilor atmosfera grădinilor de vară de altădată și filme foarte bune  Mulţumim primăriilor şi sponsorilor care încă investesc în cultură”, sune Daniel Mitulescu, preşedintele Asociaţiei Culturale Metropolis.

Ce filme veți putea vedea

Caravana Metropolis aduce în România un concept popular peste hotare, „Cinema în aer liber”, împreună cu cel mai mare ecran gonflabil din România, de 120 m², și un proiector de 17.000 de lumeni, care au uimit publicul, anul trecut. Spectatorii se vor putea bucura, alături de prieteni și familie, în răcoarea serii, de una dintre surprizele cinematografice selectate:

 • Aventuri sub clar de lună (Moonrise Kingdom) – În avanpremieră în România, regizat de Wes Anderson cu Bruce Willis, Bill Murray și Edward Norton în rolurile principale, a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu, în competiție la Cannes 2012.
 • Câștigătorul Oscarului European pentru Cel mai bun scenariu, Vânătoarea (The Hunt), în regia lui Thomas Vinterberg, este filmul care i-a adus lui Mads Mikkelsen un premiu la Cannes pentru Cel mai bun actor.
 • Cel mai recent film semnat de celebrul regizor Pedro Almodovar, Amanții Pasageri (Los amantes pasajeros), îi aduce pe marile ecrane pe Penelope Cruz, Antonio Banderas și stârnește hohote de râs.
 • Nominalizat la Oscar și Globul de Aur, premiat cu Oscarul European și cu Premiul Cesar, O afacere regală (A Royal Affair), r. Nikolaj Arcel,este povestea adevărată a unui om obişnuit care câştigă inima reginei şi porneşte o revoluţie.
 • Din competiția Festivalului Internațional de Film de la Veneția, vine Superstar, r. Xavier Giannoli, în avanpremieră în România, povestea unui bărbat obișnuit, care descoperă într-o zi că a devenit extrem de faimos.
 • Născut din nou (Twice Born), în regia lui Sergio Castellitto, în avanpremieră în România, a fost selecţionat la Toronto și este o frumoasă poveste de dragoste ce îi are ca protagoniști pe Penelope Cruz și pe Emile Hirsch (Into the Wild).
 • Partea îngerilor (The Angels’ Share), cel mai recent film semnat de Ken Loach, este câştigătorul premiului juriului la Cannes în 2012, nominalizat la Cesar și EFA.
 • O ocazie unică este şi aceea de a vedea filmul În pielea lor (In their Skin), în avanpremieră în România, un thriller captivant, premiat în cadrul Festivalului internaţional de Film de la Chicago, cu Selma Blair și Joshua Close în rolurile principale.
 • Câştigătorul Oscarului pentru cel mai bun film străin şi al marelui premiu de la Cannes de anul trecut, Iubire (Amour), în regia lui Michael Haneke este o poveste sensibilă de dragoste la vârsta a treia.
 • În casă (In the house), r. Francois Ozon, thriller premiat la Toronto, San Sebastian şi nominalizat la premiile Cesar și Goya.
 • În fine, din caravană nu va lipsi cel mai de succes film românesc de anul acesta, Poziţia copilului, în regia lui Călin Netzer, premiat cu Ursul de Aur la Berlinale 2013.
Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus