joi , 28 septembrie 2023

Cartea Laurei Nureldin, „Regii timpului”, premiată la RomCon

laurafoto

Romanul de debut al jurnalistei Laura Nureldin, „Regii timpului”, a fost premiat în cadrul Convenției Naționale de Science Fiction, RomCon 2016, care a avut loc, între 28 și 30 octombrie, la București, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.

Cartea, apărută la editura Herg Benet, a primit premiul pentru cel mai bun debut din 2016.
Nota finală a fost stabilită în urma votului participanților (50%) și a unui juriu (50%) format din Rodica Bretin, Lucian Merișca, Traian Bădulescu, Daniel Botgros și Mircea Naidin. Președintele juriului a fost Mircea Naidin.

„Între breaking-news-uri, scrisul mi s-a părut o vacanță”

Regii timpului” este un thriller urban fantasy construit pe un fundal istoric original și captivant. Cartea a apărut în Colecția Cărțile Arven a editurii Herg Benet. „Am scris-o în două luni și are, sigur, personaje reale, cele istorice, pentru care am făcut documentare serioasă. Am avut senzația, în timp ce o scriam, că mă uit la un film. Nu mi-a fost greu să scriu, o făceam lejer, când mă apuca. Nu i-am văzut finalul până la capăt. Între breaking-news-uri, scrisul mi s-a părut o vacanță.”

regii-timpului-laura-nureldin

Laura a mai declarat că cititorii ei îi cer acum o continuare a poveștii din „Regii timpului”. „Nu am scris cartea pentru premii. Am scris-o pentru mine, în primul rând. Apoi au urmat bucuriile: bucuria că oamenii au fost curioși s-o citească, bucuria că le-a plăcut și, acum, bucuria că le-a plăcut suficient de mult cât să considere că merită un premiu. Ah, și încă o bucurie: aceea că mulți cititori ai Regilor timpului îmi cer o continuare a poveștii. Working on that... trebuie doar să-i aduc înapoi, acasă, pe Mora și Xerxes. Acasă, adică în mintea mea. Deocamdată bântuie în libertate și nu știu pe unde sunt 🙂 ”, a explicat Laura Nureldin pentru antena3.ro.

Născută pe 11 octombrie 1979, la Iași, dintr-o mamă bucureșteancă și un tată sudanez, Laura este absolventă de Psihologie și are peste 15 ani de experiență în presă. Face parte din echipa Antena 3 din anul 2012, și vorbeşte fluent limbile engleză, franceză, spaniolă şi italiană.

Citiți AICI unul dintre interviurile noastre cu Laura, care vorbește despre cartea ei, „Regii timpului”!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *