duminică , 24 septembrie 2023

Ce ar trebui să știi înainte să te apuci de yoga – VIDEO

ashtanga yoga on white sand

În ultimii ani, yoga a devenit modalitatea preferată a milioane de oameni de a se menține în bună formă fizică și sufletească. Lăudată – pe bună dreptate – pentru efectele sale miraculoase asupra organismului și spiritului, ea are tot mai mulți practicanți, începând cu starurile, care dau tonul pe planetă prin tot ceea ce fac. Dacă nu ai încercat niciodată yoga, dar îți dorești s-o faci, iată câteva sugestii care ți-ar putea fi de folos înainte de prima sesiune.

Nu încerca să înveți yoga singur. Cel mai bine este să lucrezi cu un instructor acreditat, care te va învăța cum să execuți exercițiile corect și să eviți accidentările.

Dacă ești însărcinată sau suferi de vreo afecțiune. Consultă-ți medicul înainte de a începe să practici yoga. El va putea stabili ce tip și ce nivel de yoga este sigur pentru tine.

Yoga nu este un substitut pentru îngrijirea medicală. Ea oferă multe beneficii în privința sănătății și poate fi inclusă într-un plan de tratament. Dar yoga nu vindecă boli, ci le poate ameliora, așa încât este recomandat să urmezi în continuare sfatul medicului în cazul care te afectează.

Avansează cu pași mici. Nu te afli în competiție cu nimeni din clasa de yoga la care participi. Învață mai întâi lucrurile elementare, cum ar fi respirația corectă sau menținerea echilibrului, și abia apoi încearcă întinderile mai ambițioase.

Încălzește-te bine înainte. Mușchii neantrenați și neîncălziți îți pot face probleme dacă îi soliciți înainte de antrenamentul de start.

Poartă haine potrivite. Ideale sunt cele din bumbac, croite în așa fel încât să confere corpului maximă libertate de mișcare.

Hidratează-te. Acest aspect este deosebit de important, mai ales dacă practici ceea ce se cheamă yoga „fierbinte”, într-o cameră foarte caldă și umedă.

Fii atent la ce-ți spune corpul. Yoga nu ar trebui să provoace dureri sau orice alt tip de disconfort. Dacă te doare ceva, oprește-te. Iar dacă problema persistă, mergi la doctor. Sistează orice fel de exercițiu dacă simți dureri în piept, dacă ai stări de leșin sau te simți supraîncălzit și ai amețeli.

Fii pregătit să-ți schimbi viața în bine. Yoga te va transforma, te va face un om mai bun și mai frumos. Fii pregătit să spui da acestei schimbări care va dura toată viața, dacă vei continua să te antrenezi.

Iată și o lecție de yoga online, de 20 de minute, pentru începători.

Semnat de

Un comentariu

  1. FOARTE IMPRESIONANT CHIAR M-A AJUTAT SA SI SLABESC!!!!!!! DE 1 AN VREAUAU SA SLABESC
    DAR ACUM AM REUSIT. ACUM POT FACE CAT SEX
    VREAU .

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *