vineri , 1 decembrie 2023

Ce înseamnă fericirea pentru Meryl Streep: dragoste, sex și mâncare

foto

Se vorbește atât de mult despre ideea de „fericire”, și fiecare dintre noi și-a stabilit, probabil, propria definiție a ei. Pentru unii înseamnă succes profesional și financiar, plus o viață de familie așa cum au visat-o. Pentru alții, pare mult mai ușor de atins, pentru că o rezumă la lucruri mai accesibile. Meryl Streep este unul dintre acei oameni care spun că ceea ce ne face fericiți „e simplu” și pare, cel puțin, la îndemâna tuturor.

Într-un interviu acordat publicației online The Talks, în 2011, actrița americană a fost întrebată dacă e mereu fericită, pentru că așa pare. „Nu sunt mereu fericită. Sunt fericită în fața presei. Pot fi extrem de urâcioasă, întreabă-l pe soțul meu”, a răspuns Streep râzând.

Discuția s-a învârtit, apoi, în jurul conceptului de fericire și a definiției pe care i-o dă actrița. „Tot ce ne face cu adevărat fericiți e destul de simplu: dragostea, sexul și mâncarea! Restul – puterea, influența, tăria – toate acestea pot pune în umbră lucrurile care contează în viață. Dar, atâta vreme cât ai mâncare și acoperiș deasupra capului, și dacă necesitățile îți sunt îndeplinite, ce ne face fericiți e foarte simplu”.

Streep a discutat în interviul pentru The Talks pe mai multe teme inedite. Iată cele mai interesante declarații:

Despre cum îmbină cariera cu viața de familie

În primul rând, am un soț grozav. L-am găsit cu mulți ani în urmă și sunt norocoasă. Și-apoi, trebuie să ai multă energie. Și capacitatea de a te organiza. Mă simt ca și cum aș conduce o afacere, deși nu am una. Mereu plănuiesc, plănuiesc, plănuiesc.

Despre gătit

În unele seri îmi place, în altele, nu. Mi s-a întâmplat să încep să gătesc și apoi să spun: O, Doamne, și să arunc mâncarea în chiuvetă, iar apoi să zic: Gata, comandăm pizza! Apoi mă duc și mă întind în camera mea, tristă. Când copiii mei erau foarte mici, iar eu lucram, aveam pe cineva care gătea în locul meu. Acum nu am un bucătar, n-am mai avut unul de câțiva ani, gătesc eu. Dar când erau copiii mici, era greu să fii atent la temele tuturor și să faci și cina.

În ultima vreme am făcut des paste. Sunt arome neobișnuite pe care le poți combina. Copiilor mei le place un anumit lucru și îl vor iar și iar. Fiicei mele îi plac acum pastele cu conopidă, pătrunjel proaspăt, tarhon și ricotta. Fierbi conopida și apoi adaugi pastele în aceeași apă, și le fierbi și pe ele până sunt pătrunse de aromă. Apoi celelalte lucruri le arunci peste, proaspete.

Despre teamă, în actorie

Nu poți să-ți faci treaba cu frică. Te poți teme la o conferință de presă, poți avea emoții, poți să transpiri din cauza lor. Dar nu se poate să-ți fie frică atunci când lucrezi, pentru că nu merge așa. Cu cât am mai mult timp să mă gândesc la ceva, cu atât devin mai emotivă, așa că în mod intenționat nu-mi dau prea mult timp între proiecte. Iau o pauză lungă, iar apoi încep din nou să lucrez în ritmul obișnuit.

Întrebată dacă a invidiat vreodată pe cineva:

O, da! Chiar da! Am invidiat-o pe Jessica Lange când a primit rolul din „Sweet Dreams”. A fost un film atât de bun! Iar ea a fost mai mult decât minunată în acel rol. Mi-am dorit lucruri pe care nu le-am avut, dar trebuie să spun că am primit și multe binecuvântări, așa că nu mă pot plânge.

***

Puteți citi interviul integral cu Meryl Streep aici. Iar dacă v-a plăcut acest articol, vă puteți abona la newsletter-ul nostru săptămânal. 

Citiți și:

Meryl Streep, „prea urâtă” pentru filmul „King Kong” – VIDEO

Meryl Streep, fotografiată de Annie Leibovitz

„Falling in Love”: Meryl Streep și Robert de Niro

De ce este Meryl Streep cea mai mare actriță în viață – VIDEO

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *