joi , 7 decembrie 2023

Ce-am mai descoperit: rujul perfect și cel mai frumos lac de unghii

buzefoto

Pentru că sunt o frivolă și o superficială, recunosc că mă bucură ridicol de tare să-mi cumpăr câte-o cosmeticală, și când îmi iese în cale vreun produs bun, dau imediat vorba mai departe. Azi, despre lacul meu de unghii preferat și cel mai bun ruj pe care l-am avut vreodată.

Essie – Ballet Slippers

essie ballet slippersfoto

Despre Essie vreau să vă scriu de vreun an, când le-am descoperit ojele și lacurile de unghii din întâmplare, într-un magazin din München. Au fel de fel de nuanțe, una mai reușită ca alta, dar cea mai frumoasă, pentru mine, rămâne Ballet Slippers. Un lac fin și discret și foarte feminin, pe care-l poți aplica fie o dată, pentru un aspect perfect natural, fie în două straturi, când devine ceva mai vizibil, într-o nuanță de ivoriu translucid. Absolut minunat!

Sephora Color Lip Last – Vintage Pink

color lip last sephora

Nu știu dacă voi folosiți ruj, eu nu m-am omorât cu ele până de curând. Mă deranjau și-n plus, dispăreau de pe buze în cel mult o oră, mai ales dacă ieșeam la masă. Așa că m-am bazat mereu pe diverse balsamuri – cel mai bun a fost cel cu unt de shea de la The Body Shop. Dar în sfârșit m-am luminat și eu și-am descoperit rujul rezistent la transfer, care are pigmenți atât de puternici, încât rezistă neclintit vreme de câteva ceasuri bune, chiar dacă mănânci sau bei.

Am probat multe nuanțe, de la mai multe firme, am încercat inclusiv glossuri din aceeași gamă, dar m-am oprit la Color Lip Last, de la Sephora, în nuanța Vintage Pink. Degeaba am vrut eu o nuanță de bej, ceva nude și cool în același timp, nu m-a prins niciuna – cum sunt palidă, arătam ca leșinată cu ele pe buze. Așa că am ajuns la un roz-bej, foarte natural și plăcut, și sunt înnebunită după el! Rezistă fără probleme cam trei ore, dar am observat că și atunci când începe să se șteargă, gura rămâne frumos conturată. În plus, rujul nu usucă buzele, așa cum am citit despre cele de tip long-lasting.

Atât am avut azi de transmis la capitolul #frivolități. Vă aștept și pe voi cu ponturi, trucuri, sfaturi, „secrete” pe care aveți chef să le împărtășiți!

Semnat de

2 comentarii

 1. Ohhh, daaa, Essie! Si eu am fost indragostita de marca asta, am dat bani multi pe oje in toate nuantele cand eram in Germania :D. Acum mi-a mai trecut pasiunea pentru lacuri de unghii, ma dau cu ce am si nu imi mai vine sa cumpar compulsiv orice nuanta imi face cu ochiul. Imi mai iau de la Sephora, sunt bune si au nuante frumoase. In Romania nu cred ca se gaseste Essie.
  De curand am descoperit (probabil ceva evident si de mult stiut de profesioniste 🙂 ce diferenta face daca ultimul strat este cu un lac transparent! Pana acum aveam impresia ca daca pun prea multe straturi de oja, nu se mai usuca veci, dar un top coat cu uscare rapida ofera un luciu „de salon” iar manichiura tine mai mult.
  Rujul este unul dintre „cosmeticalele” nelipsite din rutina mea zilnica – habar nu am ce marci am, le-am primit pe toate. Imi plac cele cremoase, in nuante de rosu natural.

  Danke pentru frivolitati! 🙂

  • Lili, eu m-am inamorat anul trecut, cand am descoperit Essie in Douglas, la Muenchen! Mi-am luat nu doar nuanta asta de lac, ci si oja pentru pedichiura. Nu stiu de ce, oja nu prea-mi place sa folosesc pe unghiile de la maini, o am doar pentru pedi. 🙂
   Tot in Germania am descoperit Anny, o nuanta superba de albastru deschis!Si am folosit-o incontinuu, timp de un an, n-am mai vrut alta culoare. Aici, in America, nu am gasit Anny… asa ca am ajuns tot la Essie, un albastru asemanator, nu la fel de frumos, dar deh, ma adaptez si la aceasta tragedie. 🙂
   Da, ai dreptate, un strat de lac transparent pe deasupra „sigileaza” oja, iar manichiura tine mai mult! Trebuie sa-mi iau si eu un top coat, ca nu mi-am mai luat de mult! Pfff, grea e viata! :))

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *