sâmbătă , 2 decembrie 2023

Ce mai e fain în ziua de azi

foto

Să n-ai selfie stick și nici telefon deștept, care știe să întoarcă spre tine camera, și să rogi un necunoscut de pe stradă să-ți facă o poză.

Să umbli desculț, câte două ore, într-o seară fierbinte de vară. Pe străzi, prin iarbă, pe unde te poartă pașii. Cel mai bun masaj la picioare!

Să intri în vorbă cu lumea și să lași lumea să intre-n vorbă cu tine. Prin magazine, restaurante, pe stradă, nu doar pe Facebook.

Să cumperi pepene și piersici de la o tarabă improvizată la marginea drumului. Am găsit și în America, nu e totul pierdut!

Să observi un om al străzii, într-o noapte în care te plimbi prin oraș, să-l întrebi dacă nu cumva ar vrea o țigară, că altceva n-ai la tine, și el să-ți răspundă, uimit: Yes, ma’m!

Să n-ai Internet pe telefon și să poți purta o conversație reală cu omul din fața ta, fără să-ți verifici încontinuu mailul și contul de Facebook.

Să-i trimiți mamei tale, peste Ocean, o scrisoare și poze de la cununia ta, la care ea n-a putut să vină. Și să afli apoi că a pus în ramă una dintre fotografii și o ține pe noptieră.

Să faci un bine pentru că nici n-ai concepe să faci altfel.

Să te plimbi pe jos, o zi întreagă, într-o companie ideală, într-un oraș străin.

Să faci complimente din tot sufletul, când simți s-o faci, când remarci ceva extraordinar la omul de lângă tine. Și să vezi cum i se luminează fața, pentru că se simte special, apreciat, admirat. E neprețuită răsplata pe care o primești atunci când vezi cu voce tare ce-i frumos în cel de lângă tine.

Să știi că ai măcar unul (sau doi, sau trei) prieteni adevărați, indiferent unde se află ei în lume.

Spuneți și voi, ce mai e fain în ziua de azi (și a fost întotdeauna)?

Semnat de

2 comentarii

 1. Să citești larevista.ro dimineața la cafea sau în pauzele de muncă.
  Să mângâi o pisică.
  Să mănânci salată de vinete făcută de mama cu roșii din grădină. (scuze pentru asta 🙂
  Să faci baie în râu.
  Să fii aproape de natură, să înțelegi cum funcționează și să o poți savura.
  Să mai ai bunici.

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *