miercuri , 23 iunie 2021

Ce mai face cățelușa Grivița – FOTO și VIDEO

Grivita1

O puteți privi fără să simțiți că lacrimile vă tâșnesc din ochi în prima clipă? Chipul ei, mutilat de o creatură ce trebuie să trăiască în Iad, ținându-se de mână cu dracii cei mai urâți, va purta de-acum înainte amprenta vizibilă a nemerniciei umane. Dar Grivița nu pare să mai sufere, astăzi: se reface, mănâncă, se plimbă și se joacă, se lasă mângâiată, e blândă și frumoasă. Și iubește oamenii.

Permanent supravegheată de medicii inimoși de la VIER PFOTEN și de la clinica Ortovet, Grivița este acum în siguranță. Din 10 octombrie, ea se află la Adăpostul Speranța din Popești Leordeni, unde ieri a ieșit la plimbare. „Cățelușa Grivița a făcut ieri o plimbare la iarbă verde, pentru a se familiariza cu noul mediu și cu cățeii din Adăpostul Speranța. S-a obșinuit cu hamul și cu lesa și pare din ce în ce mai relaxată în prezența oamenilor și a câinilor. În cursul zilei de vineri, medicii VIER PFOTEN o vor duce la un nou control medical pentru a urmîri evoluția de după operație”, au anunțat, azi, reprezentanții VIER PFOTEN, pe pagina de Facebook. Tot aici, ei au publicat o serie de fotografii noi cu Grivița, precum și o înregistrare cu frumoasa cățelușă.

Grivița – numită astfel după strada pe care a fost găsită mutilată, la începutul acestei luni – a trecut cu bine de prima operație efectuată recent la clinica Ortovet din Capitală, de catre o echipă mixtă formată din veterinarii clinicii și ai VIER PFOTEN. Aceștia au curățat rănile, au fixat mandibula fracturată și au stabilizat starea animalului. În cele două zile de după operație, inflamația zonei afectate s-a redus semnificativ, iar Grivița deja poate să mănance și să bea apă singură. „Stă la soare, se plimbă prin curte și vine dând din coadă atunci când este chemată. Este impresionant”, spune Dr. Vet Anca Tomescu, coordonator al programului Animale fără stăpân VIER PFOTEN.

Cațelușa a ajuns la Adăpostul Speranța, din București, unde are deja căsuța ei, construită de VIER PFOTEN. Peste aproximativ două săptămâni, medicii îi vor efectua o a doua operație, mult mai laborioasă, în cursul căreia vor încerca să-i elibereze căile respioratorii, astfel încat animalul să respire pe nas, și nu pe gură, așa cum face acum.

VIER PFOTEN a depus deja un denunț la Poliția Capitalei pentru identificarea și prinderea autorului acestui oribil atac. Organizația face un nou apel către forțele de poliție din întreaga țară să intervină prompt în rezolvarea rapidă a acestor cazuri, pentru a descuraja valul de violențe împotriva câinilor străzii.

Catelusa Grivița a fost grav mutilată în zona feței, la începutul lunii octombrie. Odată ce a ajuns la specialiștii VIER PFOTEN, aceștia au stabilit gradul de distrugere a cavității bucale. Medicii au observat că maxilarul superior a fost secționat în totalitate, iar mandibula a fost fracturată parțial. Cățelușa a fost imediat operată de medicii VIER PFOTEN, în colaborare cu cei de la cabinetul Ortovet, care i-au curățat plaga și i-au repoziționat oasele fracturate.

Cățelușa Grivița, la Adăpostul Speranța

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus