vineri , 8 decembrie 2023

Ce a spus Anthony Minghella despre România, când a filmat aici „Cold Mountain” – VIDEO

anthony-minghellaAnthony Minghella și protagoniștii filmului „Cold Mountain”, Nicole Kidman și Jude Law / foto

„Aș avea mai multe lucruri de spus despre faptul că mă aflu aici, în România, și fac acest film”, spune regretatul regizor britanic Anthony Minghella, într-o înregistrare video realizată în 2002, când artistul s-a aflat la noi în țară pentru a filma pelicula „Cold Mountain”.

Înregistrarea, publicată și pe site-ul actriței Nicole Kidman, îl arată pe Minghella spunând câteva cuvinte despre România, unul dintre locurile pe care le-a ales pentru a face filmul său lansat în 2003. „E o țară extraordinară în ce privește varietatea peisajelor ce pot fi surprinse de cameră. Aici, te uiți în jur și poți vedea toți copacii aceștia enormi. Ai sentimentul că vezi un peisaj neatins încă. Vorbind despre frumusețea naturală, aș spune și că fiecare român care a venit să lucreze cu noi a fost un suflet frumos”, a încheiat regizorul, faimos nu doar pentru „Cold Mountain”, ci și pentru „Pacientul englez”, pentru care a primit un Oscar, în 1996, și „Talentatul Domn Ripley”, lansat în 1999.

„Cold Mountain”, filmat în mare parte în pădurile splendide din Transilvania, îi are ca protagoniști pe Nicole Kidman, Jude Law și Renée Zellweger, care a fost recompensată cu un Oscar pentru rol secundar. Producția a fost nominalizată la șapte premii ale Academiei Americane de Film.

Anthony Minghella a murit, în 2008, la vârsta de 54 de ani, de cancer.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *