marți , 5 decembrie 2023

Ce stil de viață aveau Voltaire, Charles Dickens, Mozart și alți artiști

Charles DickensFoto: Charles Dickens, frasesfrasesfrases.webnode.es

Câte cești de cafea bea Voltaire într-o zi, în ce parte a zilei se relaxa Charles Dickens și când se simțea Mozart inspirat să compună? Un infografic realizat de Podio ne dezvăluie amănunte inedite despre stilul de viață al unor mari artiști – muzicieni și scriitori, programul lor zilnic variind considerabil, deși cu toții erau înzestrați cu o calitate comună: creativitatea.

Astfel, Voltaire lucra cu spor vreme de 16 ore pe zi și bea nu mai puțin de 50 de cești de cafea pentru a reuși să-și mențină ritmul de lucru. Pe de altă parte, scriitori precum Mary Flannery O’Connor și Charles Dickens găseau mai mult timp, într-o zi, pentru activități relaxante. Infograficul a fost realizat folosind informații din cartea Daily Rituals, de Mason Currey, un compendium de lucruri insolite despre viețile de zi cu zi ale unor artiști celebri.

infografic

Lui Wolfgang Amadeus Mozart îi plăcea să-și împartă programul de lucru în mai multe intervale de timp. Lucra între orele 7.00 și 9.00 ale dimineții, continua seara între 17.00 și 21.00 și încheia cu alte două ore de muncă, seara târziu, între 23.00 și 1.00 noaptea. Compozitorul austriac dormea doar șase ore, între 1.00 și 7.00, iar in timpul în care nu lucra, mânca și se odihnea.

Mulți oameni creativi nu făceau mișcare în mod regulat, iar unii nu făceau sport chiar deloc. Benjamin Franklin, poeta Maya Angelou, romancierul Kingsley Amis și pictorul Pablo Picasso nu găseau nicio plăcere în sport, astfel că acesta nu se regăsea printre preocupările lor. Pe de altă parte, scriitorul John Milton obișnuia să se plimbe timp de trei ore zilnic, între orele 13.00 și 16.00, iar Beethoven, Immanuel Kant și Sigmund Freud făceau mișcare o oră pe zi.

Cui îi plăcea să se trezească devreme? John Milton și Voltaire se dădeau jos din pat la 4.00 dimineața, iar Mozart și Victor Hugo se trezeau la 6.00. Honoré de Balzac trăgea un pui de somn între 8.00 și 10.00 dimineața, iar apoi se culca din nou, la ora 18.00, și dormea până la ora 1.00 noaptea. Lucra apoi la orele mici ale dimineții, dar și mai târziu, după-amiaza.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *