vineri , 8 decembrie 2023

Ce trebuie să știi înainte de a alege tratamentul cu toxină botulinică

Botox

Terapia cu toxina botulinică este una dintre cele mai populare metode de tratament a ridurilor. Dar, înainte de a apela la această terapie, este bine să te informezi şi apoi să decizi dacă ţi se potriveşte sau nu. Iată câteva informaţii pe care ar trebui să le ştii înainte de a te decide!

ATENȚIE:

Nu cumpără NICIODATĂ, NICIODATĂ tratamente care conţin toxină botulinică de la magazinele online. Nu doar din România, ci de nicăieri. În mod normal, producătorii acestui tip de tratament cer prezentarea unei licenţe medicale înainte de a-ţi permite să cumperi produsul. Acest produs nu poate fi administrat de oricine, ci DOAR de un medic licenţiat. În cazul în care cei care vând acest produs, ţi-l vând fără să te întrebe dacă eşti medic şi dacă ai pregătirea şi cunoaşterea pentru administrarea unui astfel de tratament, este posibil să cumperi un produs de o calitate absolut discutabilă. Ca să fiu mai clară, numai Dumnezeu ştie ce ar putea conţine respectivul recipient!

Cum am menţionat mai sus, recomand ca injectarea să fie făcută într-un cabinet specializat, de către medicul dermatolog. Nu de către asistente medicale, nu de către sora, vecina etc. Injectarea acestei substanţe de către persoane care nu au studii medicale superioare cu specialitate de dermatologie, te supune la riscuri uriaşe. S-au înregistrat astfel cazuri de paralizii musculare faciale îngrozitoare, boli ireversibile ale ochilor și altele. Aşadar, să recapitulez: nu accepta să ţi se administreze tratamente cu toxină botulinică în cazul în care:

–         persoana respectivă nu este medic cu drept de practică. Te sfătuiesc ca medicul respectiv să fie medic specialist dermatolog.

–         în cazul în care nu îţi este administrată de către medic într-un cabinet medical.

Ce se întâmplă în timpul unei proceduri de injectare

Medicul dermatolog injectează cantităţi foarte mici de substanţă în zonele direct interesate. Atunci când zona interesată este o zonă ridată, medicul va injecta substanţa în muşchii-ţintă de pe faţă sau gât. Toxina botulinică relaxează muşchii, cauzând dispariţia ridurilor şi liniilor fine. Efectul durează de regulă trei sau poate patru luni, uneori mai mult. Toxina botulinică se mai foloseşte în tratatrea transpiraţiei excesive, iar în acest caz, dermatologul injectează substanţa direct în pielea din zona axilei. Uu singur tratament rezolvă problema pentru aproximativ șase luni.

Ce nu trebuie să faci după administrarea tratamentului cu toxina botulinică

Pentru a preveni ca substanţa injectată să nu se împrăştie în alte zone decât cele ţintite de medic, trebuie să ştii următoarele:

–         Dacă îţi plac masajele faciale, informează-ţi esteticiana că tocmai  ţi-ai injectat toxină botulinică şi, ca atare, să nu ţi se aplice un astfel de masaj pe zonele injectate.

–         Dacă foloseşti machiaj, atunci nu presa zonele injectate, nici la machiere, nici la demachiere, nici atunci când aplici măşti. Evita o vreme exfoliantele. Atingerile trebuie să fie foarte fine pe zonele care au fost injectate.

–         Aşteaptă două ore după administrarea tratamentului înainte să te apuci de activități fizice: ridicarea de obiecte grele,  gimnastică şi orice alt tip de mișcare ce creşte ritmul cardiac.

Care sunt posibilele efecte secundare ale tratamentului cu toxină botulinică

Dacă tratamentul a fost aplicat corect, de către un medic dermatolog, efectele secundare sunt, de obicei, de scurtă durată şi destul de slabe în intensitate. De fapt, efectele secundare sunt mai degrabă provocate de înţepătură decât de toxina botulinică însăşi. De exemplu, uneori te poţi învineţi, iar dacă asta se întâmplă, învineţirea ar trebui să dispară în maximum o săptămână. Se poate întâmpla ca zonele injectate să se umfle puţin, să se irite, să se înroşească. În cazuri rare s-au raportat dureri de cap.

Aşadar, frumoasele mele doamne, dacă sunteţi interesate într-un astfel de tratament, vă recomand să stabiliţi o întâlnire cu un medic dermatolog.  Dacă sunteţi interesate de un astfel de tratament şi nu ştiţi la ce medic să mergeţi, contactaţi-mă pe pagina mea de Facebook şi vă recomand eu unul.

O zi frumoasă la fel ca voi să aveţi!

Unde o puteți găsi pe Lili Psarudakis

Lili Psarudakis este cosmetolog și estetician cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, fiind speciaizată atât în terapii faciale, cât și corporale. A absolvit școala de beauty Ergastiri din Salonik, unde a și deținut propriul său salon de frumusețe, Lili Cosmetic Institute. De asemenea, a urmat numeroase seminarii de specializare, susținute de mari companii din domeniul frumuseții, cum ar fi Bruno Vassari, Estée Lauder, La Prairie, Shiseido și Sothys. În prezent, activează la un salon bucureștean, iar dacă doriți să o contactați, o puteți face la numărul de telefon 0728.424.081, la adresa de email lilianapsa07@gmail.com sau pe Facebook.

Foto: skinvitality.ca

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *