joi , 30 noiembrie 2023

Cele mai bune lucruri din 2017

E amiaza lui 31 decembrie 2017. N-am prea dormit noaptea trecută, probabil pentru că am băut, ca de obicei, un litru de cafea. 🙂 Așa că mi-am mai făcut una, că mai am treabă azi și nu-i vreme de dormit. Nici de bilanțuri nu e vremea, n-am obiceiul să zăbovesc prea mult uitându-mă în urmă ca să văd ce (nu) am făcut. Dar îmi place să-mi amintesc, preț de câteva minute, de lucrurile bune care mi se întâmplă în fiecare an. Cam așa arată lista de azi:

♥ Am fost în România. Și am reușit să merg într-o perioadă în care aveam mare nevoie să fiu acasă. A fost primul cadou frumos al lui 2017, în februarie-martie.

♥ Am părăsit cel mai urât loc de muncă pe care l-am avut vreodată. A fost o eliberare și o imensă bucurie să pot pleca de acolo.

♥ Am învățat foarte multe lucruri noi despre oameni, lucrând într-un alt loc în care asta am făcut, am interacționat constant cu mulți oameni.

♥ Am învățat lucruri noi și despre mine. Cum ar fi, de exemplu, că pot să am răbdare și să zâmbesc cu mult calm în situații în care, altcândva, aș fi țipat și-aș fi trântit.

♥ Am avut lângă mine prieteni foarte, foarte buni și atenți, cărora eu nu cred că le-am oferit prea mult. Ei, în schimb, mi s-au oferit cu totul.

♥ Am descoperit că prieteni de departe îți pot fi mult mai aproape decât oameni care, oficial, îți sunt familie.

♥ Am scris câteva articole bune, evergreen-uri, texte care nu-și vor pierde niciodată valoarea. Și văd că pot fi și foarte arogantă. 🙂

♥ Am mâncat cel mai bine din toată viața mea. Gătită acasă sau preparată la restaurant, mâncarea de anul ăsta a fost un deliciu absolut. Rege rămâne Panang (curry tailandez) cu creveți.

♥ Am băut cu voi niște cafele savuroase. Unul dintre lucrurile mele preferate e când ne dăm întâlnire pe Facebook și ne bem cafeaua împreună.

♥ Am făcut baie în cea mai albastră piscină în care am înotat vreodată.

♥ Am văzut câteva apusuri demne de pus pe Instagram, fără filtru.

♥ Am râs mult cu Paul, cu Harry și cu Ștefi.

♥ A venit pe lume Eva, fetița prietenilor mei Teo și Claudiu. Cel mai emoționant cadou al anului.

♥ Am făcut mult sport. Mi-am conceput un program extrem de intens, pe care l-am perfecționat și care mi-a crescut rezistența și ambiția, și mi-a îmbunătățit astfel caracterul.

♥ M-am întors la yoga, de curând. O cam neglijasem, în ultima vreme, și redescopăr acum de ce o iubesc așa de tare. Faceți yoga/gimnastică, o să vă schimbe viața, fără exagerare!

♥ Am învățat să ignor tâmpeniile spuse de oameni care habar n-au ce vorbesc. Oameni care, deși poate sunt bine intenționați, se aventurează să-ți dea sfaturi și să-ți ofere consolări în necunoștință de cauză. Înainte mă iritau, azi îmi intră pe-o ureche și, ați ghicit, îmi ies pe cealaltă.

♥ Am înțeles mai bine ca oricând că nu ți se dă mai mult decât poți să duci. Mi s-a dat mult de dus, în ultimii doi ani și jumătate, dar uitați-mă, sunt vie. 🙂 Iar când n-am mai putut duce, cineva m-a văzut și mi-a întins o mână.

♥ O prietenă foarte bună, din copilărie, mi-a schimbat viața în bine cum n-a făcut-o nimeni, de multă vreme încoace.

♥ Am primit, fără îndoială, cel mai bun și mai frumos cadou al anului: o șansă profesională pe care n-am avut-o niciodată. Și-am primit-o chiar atunci, în perioada în care eram pe jos, pentru că nu mai puteam să duc.

♥ M-au investit cu încrederea și generozitatea lor niște oameni care nici măcar nu mă cunoșteau, nu știau cine sunt și ce pot. Asta mi-a reamintit și mie cine sunt și ce pot. Uitasem.

♥ Mi-au fost foarte aproape ai mei, chiar dacă sunt atât de departe. Am simțit iubirea și grija lor în fiecare zi. Vă doresc și vouă să aveți o familie ca a mea!

♥ Mi-ați fost foarte aproape voi și nu m-ați lăsat să mă pierd. Vă mulțumesc foarte mult pentru asta. Sunteți prietenii mei și vă iubesc.

O urare pentru 2018?

Am văzut de curând o cartolină, pe Instagram, de pe pagina Acción Poética, un fenomen cultural pe care-l urmăresc de mult, e foarte frumos. Cartolina zicea așa: „Să vă fie curiozitatea mai mare decât teama”.

O îmbrățișare tuturor și un An Nou fericit!

2 comentarii

  1. Bilantul tau e foarte plin, e preponderent pozitiv, sau asta subliniezi tu – ceea ce e super bine. Te felicit pentru toate reusitele tale din acest an care se incheie si iti doresc sa le dublezi, cel putin, in noul an care incepe 🙂 La multi ani frumosi!

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *