joi , 28 septembrie 2023

Cele mai bune lucruri pe care le fac pentru părul meu

corinaAtlanta, septembrie 2015

Am și eu ceva ce atrage atenția la înfățișarea mea: fundul, ăăă… părul! E mult, voluminos și sănătos, fapt pentru care evident că n-am niciun merit. Toți în familia mea au păr bun, cum se spune la țară, iar eu am fost norocoasă și-am luat gena asta s-o duc mai departe. Nu fac, deci, mare lucru ca să-mi întrețin părul, dar, pentru că am primit întrebări de la voi pe tema asta, de-a lungul anilor, am câteva mici trucuri pe care vi le împărtășesc.

  • în primul rând, am găsit o coafeză bună, un om priceput, care știe să tundă. De aici pleacă frumusețea părului, de la forma care i se dă, care trebuie să aibă o structură și să se potrivească feței noastre.
  • îl tund măcar o dată la trei luni. Specialiștii recomandă să scăpăm de vârfuri chiar mai des, lunar, pentru regenerare.
  • nu-l vopsesc, și ăsta cred că e cel mai important lucru. Am mai spus-o și n-am să obosesc să mă repet: de ce să te vopsești când ești tânără și părul tău nu are fire albe? Înțeleg acest obicei la femei de vârsta mamei mele, care arată mult mai bine cu părul vopsit, dar altfel, cum am putea crede că există vreun amestec chimic pe lumea asta care să ne coloreze pletele mai frumos decât a făcut-o natura…?
  • nu-l spăl în disperare! Sunt oameni care se spală pe cap zilnic, iar dacă lor le prinde bine, e perfect. Eu nu-l spăl mai des de două-trei zile, altfel se usucă și arată rău.
  • nu-l spăl cu apă fierbinte. Nici pentru corp și scalp nu e bună, iar părul e și mai sensibil, devine casant și se despică mai ușor dacă îl punem frecvent sub jet de apă clocotită.
  • folosesc întotdeauna o mască sau măcar un balsam. Altfel, se încurcă foarte rău și nici nu se aranjează prea bine. Nu am o marcă preferată, le tot schimb în funcție de ce-mi face cu ochiul.
  • pentru că după ce-l usuc e extrem de voluminos și arăt ca din videoclipurile anilor ’80, aplic fie spumă (dacă-l vreau mai ondulat decât e deja), fie un ulei cu vitamina E, care-l mai îmblânzește puțin. În plus, uleiul nu îngrașă, e foarte hidratant și miroase splendid. Găsiți astfel de uleiuri la mai multe firme.
  • nu folosesc niciodată fixativ, pentru că nu suport să am părul țeapăn și uscat ca o căpiță de paie, îmi place să-mi pot trece degetele prin el.
  • când am timp (și chef), îmi fac câte o mască de casă din ulei de măsline, miere și lămâie. Stau cu ea cât pot de mult, apoi spăl părul ca de obicei, cu șampon. E cel mai bun tratament pe care-l știu! Păcat că lenea e mare și nu-l aplic mai des…
  • nu-l chinuiesc în coafuri imposibile. Am grijă la elastice, să fie fine și de calitate, fără inserții metalice, ca să nu-mi smulgă fire de păr când le dau jos. Ani de zile am purtat părul prins sus, într-un coc, dar acum rar mai fac asta, pentru că nu-l suport mai mult de o oră strâns așa și nici sănătos nu e.

Altfel, îl usuc cu foehnul, fiindcă arată mai frumos, iar eu sunt prea vanitoasă ca să renunț la asta… Și nici nu mi se pare că uscătorul atacă atât de rău pe cât se spune, cel puțin nu în cazul meu. Pe vremuri, când am comis prostia să mă tund bob, eram dependentă de placa de îndreptat, cum sunt cele de la Philips, trebuia s-o folosesc după fiecare spălare, altfel arătam ca un caniș electrocutat. 😀 Pentru că am părul ondulat, azi o folosesc uneori doar pentru șuvițele din față, când vreau să stea drepte și să se aranjeze mai bine.

Voi ce faceți pentru îngrijirea părului? Ce produse folosiți? Vi-l uscați natural sau cu foehnul? Îl îndreptați cu perii speciale sau placă? Sunt curioasă, așa că aștept răspunsurile voastre!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *