miercuri , 25 mai 2022

Chris Norman revine în România cu hiturile care l-au consacrat

chris_norman1

Chris Norman, vocea hiturilor Living Next Door to Alice, Stumblin’In și Midnight Lady, revine în România în toamna acestui an, pentru a concerta pe 13 octombrie la Sala Palatului în București și în Cluj-Napoca la Sala Sporturilor „Horea Demian” pe 15 octombrie. Artistul britanic va fi acompaniat de un ansamblu de muzicieni germani.

Crescut într-o familie de artiști, Chris Norman a ajuns pentru prima dată pe scenă la trei ani, iar la șapte ani a primit prima chitară. În școala generală din orașul natal Bradford i-a cunoscut viitorii membrii Smokie: Alan Silson și Terry Uttley. Adolescenții au început să cânte influențați de The Beatles, The Rolling Stones și Bob Dylan.

Trupa a evoluat sub diverse nume, până când în 1974, s-au numit Smokie lansându-și primul album, Pass It Around, în 1975. La scurt timp a urmat celebrul single Living Next Door to Alice, iar în 1978 Chris Norman s-a afirmat și în afara grupului alături de Suzi Quatro prin hitul Stumblin’ In.

Turneele lungi și dorul de casă l-au convins în 1980 să petreacă mai mult timp alături de familie și în studio, unde a compus piese pentru diferiți artiști. Cinci ani mai târziu, relua colaborarea cu Smokie pentru un turneu în Germania și Australia, pentru ca în 1986 să dea lovitura ca interpret solo cu Midnight Lady, piesa care a dominat topurile europene, fiind numărul 1 în Germania timp de șase săptămâni.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus