luni , 2 octombrie 2023

Cinci secrete pentru o piele frumoasă

Skin

Dincolo de moștenirea genetică, ce poate fi mai săracă sau mai norocoasă, felul în care arată pielea noastră e direct determinat de stilul nostru de viață. Nu doar mediul înconjurător ne influențează sănătatea, și implicit calitatea pielii, ci și majoritatea gesturilor care ne-au intrat în obiceiurile cotidiene. Cum putem contracara efectele lor dăunătoare? Există câteva soluții la îndemâna tuturor…

Dieta echilibrată

„Ești ceea ce mănânci”, ne repetă aproape obsesiv specialiștii în nutriție, și au dreptate. Alimentația este prima care își lasă amprenta asupra pielii, determinând în mod direct felul în care arată. Ar trebui să ne împrietenim strâns cu somonul, sfătuiesc nutriționiștii, căci conținutul său de omega-3 hidratează pielea din interior și ajută la reducerea inflamațiilor ce pot cauza roșeață. O dietă bogată în antioxidanți – cu afine, legume, ceai verde și cafea (o ceașcă pe zi) – este un scut împotriva radicalilor liberi care afectează structura celulară a pielii, accelerând îmbătrânirea.

Odihnă: minim șapte ore pe noapte

Cortizolul, hormonul stresului, ofilește pielea și poate fi chiar una dintre cauzele acneii. Somnul reduce nivelul de cortizol în organism, așa încât ecuația este simplă: odihna, minim șapte ore pe noapte, înseamnă o piele mai tânără și mai frumoasă. Iar cel mai indicat interval orar în care ar trebui să dormim este 22.00 – 03.00, perioadă în care s-a demonstrat că se produce cea mai bogată secreție de melatonină, „hormonul întunericului”, ce joacă un rol decisiv în sănătatea noastră.

Curățarea tenului: o dată pe zi

Salma Hayek dezvăluia, nu demult, că unul dintre secretele sale de frumusețe este faptul că nu își curăță fața dimineața, căci nu vrea să îndepărteze grăsimile benefice pe care pielea le secretă în timpul nopții și care reprezintă cei mai eficienți agenți anti-îmbătrânire. Un ten normal, spun cosmetologii, are nevoie să fie curățat doar o dată pe zi, seara, cu un gel cremos și apă călduță sau cu un demachiant blând. De asemenea, un scrub – din mălai și miere – aplicat o dată pe săptămână, pe față și pe corp, ar trebui să fie de ajuns pentru îndepărtarea celulelor moarte și reînnoirea epidermei.

Expunerea la soare, cât mai rară

Atunci când sunt întrebate care este taina pielii lor fragede și catifelate, nouă din zece vedete răspund: „Fapul că nu mă expun la soare”. Razele solare sunt principalele responsabile de îmbătrânirea prematură a pielii, de apariția petelor inestetice și a ridurilor, faptul fiind de mult demonstrat de medicii dermatologi. În vacanțele la mare, ideal este să ne petrecem timpul sub o umbrelă, unde ne vom bronza oricum, și să aplicăm frecvent o cremă cu un factor ridicat de protecție solară.

Sportul, calea sigură către o piele superbă

Nu doar că ne ajută să ne menținem o siluetă frumoasă, dar efectele lui asupra pielii sunt absolut remarcabile, făcând-o să strălucească de bunăstare interioară. Sportul îmbunătățește circulația și capacitatea de oxigenare a întregului organism, iar asta se va vedea direct pe piele. În plus, epiderma este bogată în receptori de endorfine, ceea ce explică faptul că pielea persoanelor care practică exerciții aerobice, în special, arată foarte bine.

Pe lângă toate astea, nu uitați, pentru o piele frumoasă, beți multă apă și iubiți!

Foto: health.ninemsn.com.au

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *