joi , 7 decembrie 2023

Cine le poate refuza? Brioșe pufoase, cu fulgi de ciocolată

muffins

Este genul de desert pe care puțini îl pot refuza, căci cine ar putea spune „nu” unei bucățele de aluat copt și rumenit la cuptor, pufos și absolut delicios? Brioșele se asortează de minune la o băutură caldă și reprezintă o gustare perfectă pentru zilele în care vrem să ne răsfățăm și să uităm că există pe lume niște dușmani ai siluetei ce poartă numele de „calorii”. Iată rețeta noastră pentru celebrele muffins!

Pentru 12 bucăți aveți nevoie de:

  • Trei ouă
  • O ceașcă de zahăr
  • O jumătate de ceașcă de ulei (recomandat este cel de floarea-soarelui)
  • O cană și jumătate de făină
  • Un plic de zahăr vanilat
  • O linguriță de praf de copt
  • După gust: fulgi mari de ciocolată, coajă de portocală confiată, sau afine, sau mure

Cum se prepară:

Mai întâi aprindem cuptorul, ca să aibă tot timpul să se încălzească – temperatura ideală este de 180 de grade Celsius. Într-un bol punem laolaltă cele trei ouă, zahărul și plicul de zahăr vanilat. Amestecăm cu mixerul sau manual, cu telul, până ce ouăle devin spumă, iar conținutul capătă consistență. Abia atunci adăugăm uleiul, puțin câte puțin, ca la maioneză, amestecând continuu până ce se încorporează complet. Făina vine spre sfârșit, să întregească aluatul: o cană și jumătate se toarnă „în ploaie”, eventual cernută printr-o strecurătoare, ca amestecul să devină mai pufos. Dacă mai e nevoie, se mai pot adăuga o lingură sau două de făină. Nu uităm praful de copt, pe care e bine să-l „stingem” cu puțină zeamă de lămâie și, în final, presărăm fulgii mari de ciocolată și coaja de portocale confiată, pentru aromă, sau afinele sau murele. Omogenizăm bine și turnăm în mod egal aluatul în tava specială pentru brioșe sau în forme separate. Hârtia de copt este binevenită, însă dacă vă lipsește, aveți grijă doar să ungeți formele cu puțin ulei sau unt și să le tapetați foarte fin cu făină.

Le dăm la cuptor, preț de vreo 25 de minute, până ce devin aurii și apetisante și nu ne mai putem abține să le adulmecăm. Avem puțintică răbdare să se răcească, iar apoi înfulecăm în voie!

Poftă bună, prieteni!

Foto: inyerface.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *