joi , 7 decembrie 2023

Cinema în aer liber: Caravana Metropolis se mută în Parcul Titan

outdoor

După succesul înregistrat anul trecut, cu peste 25.000 de spectatori în Parcul Al. I. Cuza, Caravana Metropolis se întoarce în sectorul 3, în Parcul Titan, pe Insula Artelor. Timp  de trei săptămâni, organizatorii vor oferi publicului o experienţă de neuitat, aceea a cinematografului în aer liber.

În perioada 18 august – 8 septembrie, în fiecare seară de marţi până duminică, începând cu ora 21:00, bucureşteni sunt așteptați la proiecţii de film în aer liber. Evenimentul debutează cu un concert Lavinia Răducanu şi Taraful Rromak, în seara zilei de 18 august. O adevărată învingătoare a prejudecăţilor rasiale – pentru că, deşi cutumele ancestrale ale etniei din care face parte ar fi obligat-o „să stea la cratiţă”, Lavinia îşi dă masterul  în muzică  la Conservatorul din Timişoara şi doctoratul  în muzică de teatru la Institutul de Teatru Târgu Mureş , dirijează un taraf  integral bărbătesc– cu spatele!,  înfiinţează o şcoală de etno-jazz-muzică şi balet  în Timişoara şi este numită de presa franceză „Vocea de cristal a Europei”.

Filmele proiectate în Parcul Titan, pe Insula Artelor sunt atât producţii internaţionale, cât şi româneşti, premiate la festivaluri internaţionale de film, şi împacă toate gusturile, atât pe ale cinefililor, cât și pe ale amatorilor de distracţie și relaxare într-un spațiu deschis. Prin evenimentul Cinema în aer liber, Asociaţia Culturală Metropolis propune o alternativă la cinematograful clasic, accesibilă tuturor. Evenimentul are ca obiectiv atragerea atenţiei publicului larg asupra celei de-a şaptea arte, savurate de această dată într-un mediu neconvenţional. Actori îndrăgiţi vor putea fi urmăriţi în producţii semnate de mari regizori ai lumii, ca Nicolaj Arcel, Xavier Giannoli, Ken Loach, Pedro Almodovar, Wes Anderson, Francois Ozon sau Thomas Vinterberg.

Caravana Metropolis aduce în România un concept popular peste hotare, „Cinema în aer liber”, împreună cu cel mai mare ecran gonflabil din România, de 120 m², și un proiector de 17.000 de lumeni, care au uimit publicul, anul trecut. Publicul bucureştean se va putea bucura alături de prieteni şi familie, în răcoarea serii, de filme în avanpremieră naţională, filme recunoscute internaţional pentru valoarea lor cinematografică şi pentru succesul la public.

Iată, mai jos, programul primei săptămâni, 18 – 25 august:

  • 18 august, ora 21,00: Concert Lavinia Răducanu & Taraful Rromak, prezentare trailere filme şi spot Cinema în aer liber
  • O afacere regală (A Royal Affair) – marţi, 20 august, ora 21:00 – Nominalizat la Oscar şi Globul de Aur, premiat cu Oscarul European şi cu Premiul Cesar, filmul lui Nikolaj Arcel este povestea adevărată a unui om obişnuit care câştigă inima reginei şi porneşte o revoluţie.
  • Superstar – miercuri, 21 august, ora 21:00 – Prezentat în avanpremieră în România, filmul a făcut parte din competiția Festivalului Internațional de Film de la Veneția și spune povestea unui bărbat obișnuit, care descoperă într-o zi că a devenit extrem de faimos
  • Partea îngerilor – joi, 22 august, ora 21,00 – Premiat la Cannes în 2012 cu Premiul Juriului, nominat la Caesar şi BAFTA, filmul spune povestea unor tineri fără nici un viitor, din suburbiile Glasgow-ului, trăind la limita infracţionalităţii, care se trezesc dintr-o dată într-un anturaj favorabil.
  • În pielea lor – vineri, 23 august, ora 21,00 – Un thriller captivant, premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Chicago. O poveste a unei familii, a cărei vacanţe este întreruptă cu violenţă de o altă familie, într-o călătorie de dobândire a “vieţii perfecte”.
  • Amanţii Pasageri – sâmbătă, 24 august, ora 21,00 – Cel mai recent film al celebrului regizor Pedro Almodovar este o poveste ce se desfăşoară integral într-un avion. Regizorul însuşi descrie filmul ca o „comedioară foarte uşoară”. Rolurile principale sunt deţinute de Javier Cámara, Cecilia Roth, Lola Dueñas şi Raúl Arévalo. Antonio Banderas, Penélope Cruz şi Paz Vega vor avea apariţii de tip cameo în film.
  • Aventuri sub clar de lună (Moonrise Kingdom) – duminică, 25 august, ora 21:00 – În avanpremieră în România, regizat de Wes Anderson, cu Bruce Willis, Bill Murray și Edward Norton în rolurile principale, filmul a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenario şi prezentat în competiție la Cannes 2012.
Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *