joi , 7 decembrie 2023

Comedia „Gâlcevile din Chioggia”, în regia lui Daniel Nițoi, se joacă la Nottara

Comedie

Cortina Teatrului Nottara din Capitală se va ridica din nou, la sfârşitul lunii martie, pentru a-i introduce pe iubitorii de teatru în peisajul stilului goldonian, un tablou veritabil al orăşelului Chioggia, pictat de unul dintre cei mai renumiţi dramaturgi europeni, Carlo Goldoni.

În data de 24 martie 2014, comedia spumoasă „Gâlcevile din Chioggia”, de Carlo Goldoni, va fi prezentată în regia lui Daniel Nițoi şi găzduită de Sala „Horia Lovinescu” a Teatrului Nottara, începând cu orele 19:00.

Povestea captivantă şi plină de umor a gâlcevilor de la malul mării va fi redată cu măiestrie şi pasiune de actori vertiabili ai scenei româneşti, precum Tudorel Filimon, Eugen Cristea, Cristina Deleanu sau Vasile Filipescu, dar şi alţi actori talentaţi cum sunt Anne-Marie Zaharia, Oana-Gabriela Drăghici, Puiu Iordăchescu, Cornel Mihalache, Alex Coman, Jean Lemne, Daniel Nițoi, Mirela Hurjui, Coldea Mariangela.

Muzica spectacolului aparţine actorului Eugen Cristea, scenografia şi costumele poartă semnătura lui Puiu Iordachescu, iar coregrafia – Izabela Bostan–Kevorkian şi Mădălina Mechenici.

Premiera spectacolului „Gâlcevile din Chioggia” a avut loc în luna decembrie 2013, pe aceeaşi scenă a Teatrului Nottara, iar reacţia spectatorilor care au aplaudat fără să le pese că palmele lor pot lua foc le-au dat protagoniştilor de înţeles că a fost un succes.

Regizorul Daniel Nițoi a făcut mărturisiri legate de acesta producţie de succes:   “Gâlcevile din Chioggia nu este altceva decât o poveste de viaţă a unor oameni care, din lipsă de ocupaţie… se mai ceartă. Maestrul Carlo Goldoni zugrăveşte poveşti de dragoste din viaţa unor pescari şi soţii de pescari cu suişuri şi coborâşuri, momente de cumpănă şi de împlinire, mofturi copilăreşti, ambiţii şi orgolii bărbăteşti, certuri şi împăcări pline de umor, atât de actuale şi în ziua de astăzi. Este perioada de glorie materială a Republicii Veneţia, pe care o veţi putea simţi din plin prin costumele create atent de Puiu Iordăchescu. Muzica live nu se vrea a fi o partitură superbă de operă, ci o partitură din viaţa veselă a unor oameni simpli. Ideea de a monta această comedie gălăgioasă cu o distribuţie atât de numeroasă este mai mult o nebunie, o ambiţie pe care am reuşit să o duc până la capăt fără sprijinul unui teatru sau a vreunui sponsor. Spun nebunie pentru că sunt, probabil, singurul  nebun care mai investeşte pe vremurile astea în cultură, fără a face din asta o afacere”, spune Daniel Nițoi.

Biletele au fost puse în vânzare în reţeaua Eventim.ro – magazinele  Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, Cărturești , în reţeaua Bilete.ro – magazinele Inmedio, oficiile Poștei Române şi online prin www.bilete.ro şi www.eventim.ro. Preţul unui bilet variază în funcţie de categoria de loc, după cum urmează:

–        Categoria 1: 80 lei

–        Categoria 2: 60 lei

–        Categoria 3: 50 lei

–        Categoria 4: 30 lei

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *