luni , 2 octombrie 2023

Concerte speciale la Festivalul Internațional „Vară Magică”

Vara Magica

Filarmonica „George Enescu” anunță două concerte speciale în cadrul Festivalului Internațional „Vara Magică”, ce are loc în perioada aceasta în București.

Marți, 21 Iulie 2015, ora 19:00, Sala Mare a Ateneului Român

Orchestra Națională de Tineret a Germaniei
Dirijor: Patrick Lange

Sergei Prokofiev – Classical Symphony

Aaron Copland – Appalachian Spring (versiunea originală)

Felix Mendelssohn Bartholdy – Symphony No. 4 în A major, Op. 90 („Italian”)

Pe data de 21 iulie 2015, dirijorul Patrick Lange se va afla la pupitrul prestigioasei Orchestre Naționale de Tineret a Germaniei, concertul având în program Simfonia nr.1 „Clasica”, de S.Prokofiev, „Appalachian Spring”, semnată de compozitorul american Aaron Copland și Simfonia nr.4 in La major, „Italiana” de F. Mendelssohn-Bartholdy.
Orchestra Națională de Tineret a Germaniei a fost înființată în anul 1969, fiind una dintre cele mai cunoscute orchestre de tineret din întreaga lume. Membrii ei sunt tineri muzicieni germani, cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani, selectați din întreaga țară în urma unui proces foarte riguros.
Patrick Lange este unul dintre cei mai talentați tineri dirijori germani, născut în anul 1981 în apropiere de Nuremberg. A fost asistentul cunoscutului dirijor italian Claudio Abbado, colaborând alături de acesta cu Filarmonica din Berlin, Orchestra Mozart din Bologna sau cu Lucerne Festival Orchestra.
În 2007 a fost numit dirijor al Operei Comice din Berlin, ajungând prim dirijor al aceleiași instituții începând cu anul 2010. A mai colaborat cu Opera de Stat din Viena sau cu Bayerische Staatsoper.

Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 19:00, Sala Mare a Ateneului Român

Muzică de cameră – Trio cu pian
Mihaela Martin – vioară
Istvan Vardai – violoncel
Elena Bashkirova Barenboim – pian

W.A.Mozart – Sonată pentru vioară și pian

J. Brahms – Trio în Do minor

Franz Schubert – Trio op. 99, în Si bemol major

Pe data de 22 iulie 2015, Festivalul Internațional „Vară Magică” va găzdui un concert de muzică de cameră deosebit, pe scena Ateneului Român urcând trei interpreți cunoscuți și apreciați la nivel internațional.
Mihaela Martin este una dintre cele mai apreciate violoniste ale generației din care face parte. De-a lungul timpului, a câștigat numeroase premii internaționale și a urcat ca solistă pe marile scene ale lumii alături de orchestre celebre.
Cariera sa de violonistă este completată de cea de pedagog, Mihaela Martin fiind profesoară de vioară la Universitatea de Muzică din Cologne și la Haute Ecole de Musique in Geneva.
Cântă la o vioară construită de Giambattista Guadagnini în anul 1748.
Istvan Várdai este un tânăr violoncelist maghiar, care a studiat muzica la Budapesta, apoi la Viena și Kronberg. A participat la numeroase concursuri internaționale, câștigând premii importante și a cântat alături de mari orchestre ale lumii.
Elena Bashkirova Barenboim este o cunoscută pianistă de origine rusă, fiica pianistului și marelui pedagog Dmitri Bashkirov. Este, printre altele, fondatoarea Jerusalem International Chamber Music Festival, care se desfășoară prin rotație în diverse orașe ale lumii, între care Berlin, Zurich, Salzburg și Moscova.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *