joi , 7 decembrie 2023

Cosmin Stan: Cinci extravaganțe memorabile

CS

Am fost curioși să aflăm care au fost cele mai mari extravaganțe pe care le-a trăit și pe care le va ține minte mereu. Iar Cosmin Stan, co-prezentatorul jurnalului Focus de la Prima TV, ne-a povestit, cu o generozitate a detaliilor pe care o savurăm îndelung, despre experiențele sale de viață memorabile.

Cosmin Stan:

 • PREMIUL INTERNAŢIONAL EMMY FOR NEWS a fost cea mai mare extravaganță profesională care mi se putea întâmpla. În 2008, împreună cu echipa Ştirilor PRO TV, am fost recompensaţi cu cea mai valoroasă distincţie pe care şi-o poate dori un jurnalist de televiziune. Campania „Tu ştii ce mai face copilul tău?” a adus în atenţia publicului problemele grave cu care se confruntă copiii lăsaţi singuri acasă de părinţii plecaţi la muncă în străinătate. Am trăit atunci, în septembrie 2008, la New York, cele mai fericite momente din cariera mea, un sentiment cum nu mai trăisem până atunci. Şi eu, şi buna mea prietenă şi colegă Paula Herlo am amuţit, în primă fază, când a fost anunţat premiul. A fost ireal totul. Am stat cot la cot, pe aceeaşi scenă, cu nume mari ale jurnalismului american de televiziune, personalităţi de la CNN, ABC, NBC sau CBS.
 • CĂSĂTORIA ÎN LAS VEGAS – Într-o vacanţă pe coasta de Vest a Statelor Unite, în 2007, am profitat de faptul că ne aflam în Las Vegas şi am urcat-o, într-o seară, pe cea care îmi era iubita la vremea respectivă, pe Stratosphere Tower, cea mai înaltă clădire de la vest de Mississippi, şi am cerut-o de nevastă. A zis DA pe loc, nu ştiu dacă de frică de înălţime… Mi-a confirmat a doua zi că nu… Când ne-am întrebat unul pe celălalt de ce nu ne-am şi căsători pe loc, dacă tot suntem în Las Vegas. Zis şi făcut. Am mers la biroul de căsătorii şi am obţinut imediat certificatul. Ca să fie recunoscut era nevoie şi de o ceremonie oficială de căsătorie în prezenţa unui martor, iar în Las Vegas găseşti pe toate drumurile astfel de „pachete de nuntă”. Prin urmare, un pastor canadian autorizat ne-a oficiat căsătoria în prezenţa şoferului polonez al limuzinei care ne-a transportat la capelă. Am transmis SMS tuturor prietenilor din ţară, invitându-i la petrecere.
 • CELE MAI FERICITE DOUĂ SĂPTĂMÂNI – Se întâmpla în septembrie 2008 când am avut parte cu adevărat de cele mai fericite două săptămâni din câte am trăit. Totul a început cu o nuntă pe plajă, exact aşa cum ne-am dorit noi. După căsătoria din Las Vegas în 2007, eu cu soţia mea, Oana, am zis că trebuie să ne bucurăm şi cu prietenii noştri din România, aşa că am făcut o petrecere de nuntă pe plajă. Am avut o cununie religioasă pe plajă din Mamaia, urmată de cea mai tare petrecere de nuntă tot pe plajă, la terasa hotelului Savoy. După acest party ne-am luat zborul spre luna de miere, care a durat cinci zile. După ce am schimbat mai multe avioane şi am călătorit vreo 24 de ore, am aterizat la Cancun, în Mexic, raiul pe pământ. Cele cinci zile petrecute acolo, pe o plajă cu cel mai alb nisip din lume şi apele cele mai turcoaz posibile, răsfăţaţi cu servicii ireproşabile, au fost o extravaganţă pe care sper s-o repet. Şi ca tabloul să fie cu adevărat perfect, de la Cancun am zburat la New York pentru gala premiilor Emmy şi, ce să vezi, am câştigat şi marele premiu. Mai extravagant de atât nu cred că se poate!!!
 • EXPERIENŢA PE MARE – În 2002, după aproape cinci ani de presă, am vrut să văd dacă pot să fac şi altceva. Într-o bună zi, mi-am luat lumea-n cap şi am plecat pe o navă de croazieră în Marea Mediterană. Făceam parte din echipa video a vaporului, filmam turiştii, montam nişte filmuleţe cu aventurile lor de vacanţă şi apoi le vindeam DVD-uri cu aceste amintiri. Timp de șase luni, cât a durat contractul, m-am plimbat pe Marea Mediterană, am vizitat o mulţime de locuri şi am cheltuit toţi banii pe care i-am câştigat, şi nu au fost puţini pentru acele vremuri. Atunci am învăţat spaniola şi italiana, pe lângă franceza şi engleza pe care le cunoşteam deja şi mi-am făcut şi o mulţime de prieteni. La final de contract mi-am zis că tot televiziunea îmi place mai mult, aşa că m-am întors la reporterie.
 • INUNDAŢIILE DIN 2005 – O altă extravaganță profesională am trăit-o în primăvara lui 2005, când, într-o zi noroasă, am plecat spre vestul ţării, unde tocmai se petrecuseră nişte inundaţii la Gătaia, în judeţul Timiş. Am plecat pentru o zi şi m-am întors peste două săptămâni. Nimeni nu a prevăzut cât de gravă avea să ajungă situaţia acolo. Inundaţiile s-au extins în toată partea de sud a judeţului, aşa că am rămas acolo să urmărim evenimentele. Am transmis în direct din apă până la piept, din barcă sau din elicopter şi am fost întotdeauna cu un pas înaintea concurenţei. De dimineaţă până noaptea târziu eram în mijlocul apelor, şi a doua zi o luam de la capăt. Am prins acolo şi ziua mea de naştere, şi Paştele, în mijlocul apelor. A fost una dintre cele mai tari experienţe profesionale din viaţa mea

Pe Cosmin Stan îl puteți vedea, în fiecare seară de luni până joi, începând cu ora 18.00, la Focus, pe Prima TV, alături de Magda Vasiliu.

Semnat de

Un comentariu

 1. Taranoiul cu fata de manusa intoarsa pe dos care prezinta ( citeste pe prompter )FOCUS 18 nu stie ca *** trebuie sa te feresti de de omul care a citit o singura caret in viata lui – pentru ca numai despre aia iti vorbeste ***

  In decursul unei singure emisiuni , PAPAGALUL repeta pana la exasperare , in prostia lui de TARANOI , de ,,ENSPE MII DE ORI ,, expresia – IN FOCUS – Si mai nou se si maimutareste la colega lui !

  Unde ati vazut voi BAI ACESTIA asa ceva la o televiziune de talia CNN , TF 1 , RAI , ZDF , etc . ???

  Nici la Tv. localele de nivel de CAMIN CULTURAL nu gasesti un PROSTANAC identic sau mai mare !

  Dati-l afara pana nu va da el din preferintele publicului !

  TELECOMANDA e la noi !

  M.E.

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *