luni , 19 aprilie 2021

Cum calmezi tenul uscat în perioada iernii

Frozen. Chilled female face covered in snow ice

Dragele mele cu ten uscat, voi ştiţi cel mai bine că iarna nu e deloc prietenoasă cu pielea voastră. De aceea, pentru că trebuie să ne pregătim de iarnă, vă recomand câteva trucuri împotriva uscăciunii provocate de frig şi vânt, calorifere, aer uscat.

Gheaţă împotriva “mâncărimilor”

Pielea uscata are tendinţa să se inflameze şi mai tare în perioada iernii, iar aerul uscat și duşurile fierbinţi nu fac decât să înrăutăţească şi mai mult situaţia, generând mâncărimi îngrozitoare. Scărpinatul în aceste condiţii poate dăuna pileii, pe care o lasa vulnerabilă la infecţii. Oricât de ciudat ar părea, mai ales că temperaturile sunt scăzute, cea mai eficientă soluţie se află în congelatorul tău. Gheaţa stopează mâncărimile şi decongestionează zona afectată. Aşadar, ia un cub de gheaţă, îmbracă-l într-un prosop şi apoi aplică pe zona cu mâncărimi.

Unt de shea / ulei de cocos  pentru o piele moale

Untul de shea se topeşte la temperatura corpului, lăsând pielea moale. De asemenea, formula să chimică se leagă de apa din piele, menţinând astfel hidratarea. Foloseşte mai bine unt de shea sau ulei de cocos în locul loţiunii tale obişnuite.

Faină de năut pentru exfoliere 

Amestecă faină de năut cu apă, până când se formează o pastă. Aplică pe pielea umezită în prealabil, masează uşor şi apoi clăteşte. Poţi utiliza aceasta rețetă în fiecare zi, iar odată pe săptămână încearcă un scrub din ulei de cocos, ulei de măsline, cafea și cacao.

Oţet alb pentru călcâie crăpate

Oricine a avut călcâie crăpate ştie bine că nici o tonă de hidratant nu le reface. Însă oţetul alb poate ajuta. Are proprietăţi antimicrobiene ridicate şi ajută ca rănile să se închidă mai repede. Rețeta: două linguri de oţet alb, amestecate cu două linguri de apă. Toarnă conţinutul pe o cârpă, aplică pe călcâiele crăpate, lasă să acţioneze 15-20 de minute, în fiecare zi, de trei ori pe zi. Apoi aplică ulei de cocos şi şosete.

O zi frumoasă ca tine să ai!

Unde o puteți găsi pe Lili Psarudakis

Lili Psarudakis este cosmetolog și estetician cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, fiind speciaizată atât în terapii faciale, cât și corporale. A absolvit școala de beauty Ergastiri din Salonik, unde a și deținut propriul său salon de frumusețe, Lili Cosmetic Institute. De asemenea, a urmat numeroase seminarii de specializare, susținute de mari companii din domeniul frumuseții, cum ar fi Bruno Vassari, Estée Lauder, La Prairie, Shiseido și Sothys. În prezent, activează la un salon bucureștean, iar dacă doriți să o contactați, o puteți face la numărul de telefon 0728.424.081, la adresa de email lilianapsa07@gmail.com sau pe Facebook.

Foto: calmingmelody.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus