duminică , 17 octombrie 2021

Cum a fost la concertul lui José Carreras de la Cluj-Napoca

Jose Carreras concert Cluj - foto Calin Ilea - 0036iFoto: Călin Ilea

Duminică, pe 29 Noiembrie 2015, a avut loc primul si poate ultimul concert la Cluj-Napoca al legendarului tenor José Carreras, care a cântat pentru mii de clujeni adunați la Sala Polivalentă din oraș ca să-l vadă pe artistul spaniol.

Evenimentul s-a numit „The Very Best Of The Legendary Tenor José Carreras” şi a făcut parte din turneul mondial de adio al artistului, numit „A Life În Music”. Soprana Nataliya Kovalova, Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania și dirijorul David Gimenez i-au fost alături tenorului, cu toţii reuşind să le ofere clujenilor o seară excepțională.

Concertul a început cu „Die Fledermaus Overture”, de Johann Strauss, în interpretarea Orchestrei Filarmonicii de Stat Transilvania, după care, în aplauzele publicului, pe scena decorată cu sute de flori, a urcat José Carreras. După două melodii, acesta a invitat-o pe scenă pe soprana Nataliya Kovalova, care a interpretat solo melodia „Song To The Moon”. După o melodie interpretată solo de faimosul tenor, a venit rândul şi unei melodii cântate împreună: „Je Te Veux”. Apoi, soprana a interpretat „Les filles de Cadix”, concertul continuând cu „Jazz Suite. Waltz 2”, în interpretarea orchestrei. Ultima piesă a primei părţi a spectacolului a fost mult apreciata „The Impossible Dream”.

După câteva minute de pauză, concertul a continuat cu „Vurria” şi „Passione”, cântate de José Carreras, Die Csárdásfürstin „Heia! Heia!” – în interpretarea sopranei şi „La Boda” de Luis Alonso – Intermezzo, cântată de orchestră. În aplauzele publicului, Jose Carreras a urcat din nou pe scenă, pentru ”Lejana Tierra Mia”, invitând-o apoi pe soprană pe scenă, pentru piesa El Barberillo de Lavapiés “Canción de Paloma”. Cei doi au mai interpretat împreună o piesă – El Dúo de la Africana “Dúo y Jota”, Carreras încheind programul concertului de la Cluj cu mult aşteptata „Core n’grato”.

Show-ul nu se putea încheia fără câteva bis-uri, aşa că după aplauzele publicului, artiştii s-au întors pe scenă pentru alte câteva melodii. „La Traviata – Brindisi” a fost ultima piesă interpretată la bis şi a fost extrem de apreciată de către clujeni, aceştia aplaudând minute în şir.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus