vineri , 25 iunie 2021

Cum păstrezi o relație fericită: să speli vasele e mai important decât să spui „te iubesc”

Happy-Couple

Să speli vasele, să duci gunoiul sau să-i servești partenerului cafeaua la pat, măcar din când în când, este mai important într-o relație decât să oferi flori sau să faci declarații de dragoste, arată un studiu recent realizat în Marea Britanie.

Deși asta poate părea un sacrilegiu, mai ales acum, după Valentine’s Day și 1 Martie, studiul efectuat de Open University arată că lucrurile care țin cuplurile împreună și îi fac pe oameni fericiți sunt mai degrabă cele de ordin pragmatic, dar care dovedesc compasiune și înțelegere. Majoritatea celor 4.000 de respondenți la sondaj au mărturisit li se pare mult mai important ca celălalt să-și ofere ajutorul în casă sau să facă un compliment, decât să spună „te iubesc” sau să ofere flori, informează psychcentral.com.

Mamele, cele mai fericite

Participanții la studiu au mai declarat că există și anumite gesturi iritante care pot duce la deteriorarea relației, în timp. Sforăitul, plescăitul la masă sau lipsa de implicare în gospodărie ar putea face ca efectul unui cadou de Ziua Îndrăgostiților să pălească.

Printre descoperiri s-a mai numărat și faptul că persoanele implicate în relații homosexuale sunt mai pozitive, mai fericite și mai mulțumite de partenerii lor. De asemenea, analiza mai arată că mamele sunt mai negative vizavi de calitatea relației lor decât femeile fără copii. Cu toate astea, mamele sunt considerabil mai mulțumite de viață, în general, decât orice alt grup studiat, ceea ce indică faptul că, probabil, sursa primară a fericirii acestor femei sunt copiii.

Scopul studiului a fost acela de a contura o imagine a relațiilor secolului 21 și de a analiza eforturle pe care cuplurile le depun pentru a-și menține relațiile.

Foto: www.bestofyoutoday.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus