joi , 21 ianuarie 2021

Cum schimbi rutina de îngrijire a tenului primăvara

springfoto

Curăţenia de primăvară nu se face doar în casă şi în garderobă, ci şi în portfard şi în rutina zilnică de îngrijire a tenului. Make-up artistul Katiuşa Popovici îţi spune care sunt principalele modificări pe care trebuie să le aduci îngrijirii tenului odată cu venirea primăverii, astfel încât să nu ai de suferit din cauza soarelui şi a schimbărilor de temperatură.

„Lunile friguroase, trecerea de la aerul rece de afară la cel încălzit din casă, dar şi lipsa umidităţii nu au făcut altceva decât să usuce tenul. Deşi de abia aşteptam vremea călduroasă, tenul se află acum în starea de supravieţuire şi are nevoie de ceva timp pentru a se adapta, însă noi îl putem ajuta prin câteva trucuri de îngrijire”, punctează Katiuşa Popovici.

Exfoliază şi hidratează

Este bine să-ţi exfoliezi tenul şi corpul pe tot parcursul anului, însă primăvara este cu atât mai important, pentru a scăpa de pielea moartă. Astfel, este indicat să-ţi exfoliezi tenul de două ori pe săptămână cu un produs blând, cu particule fine pentru ten.
„Trebuie să ştii că temperaturile mai ridicate solicită pielea să producă mai mult sebum, de aceea ar fi bine să renunţi la crema de faţă grasă pe care ai folosit-o iarna, pentru că acum îţi va lăsa tenul încărcat. O poţi înlocui cu un serum uşor, care penetrează mai bine pielea şi hidratează în acelaşi timp, sau poţi opta pentru o cremă revitalizantă sau antiaging, care să reducă ridurile fine. Tenul nostru tinde să stocheze mai multă apă primăvara şi vara, aşa că nu vei avea nevoie de atât de multă protecţie”, explica Katiuşa Popovici.
Dacă ai pielea uscată înseamnă că îţi lipseşte hidratarea şi vei avea nevoie să exfoliezi mai mult tenul şi să foloseşti produse care atrag apa din aer în piele, cum sunt cele care conţin acid hialuronic şi glicerină. Nu uita de exfoliere şi hidratare şi în cazul în care ai pielea grasă.

SPF tot anul, dar mai ales în sezonul cald

Deşi crema cu factor de protecție solară este necesară tot anul, primăvara trebuie folosită cu atât mai mult, pentru că începem să ne expunem mai mult la soare. „Alege de fiecare dată produse care conţin SPF 30 sau mai mult şi ai grijă să le aplici cu cel puţin 15 minute înainte de a ieşi afară”, adăugă Katiuşa Popovici.
Fondul de ten pentru primăvară trebuie să fie unul mai uşor, care deşi nu are o forță foarte mare de acoperire, îţi va da un aspect mai natural şi mai tineresc. Acum este un moment foarte bun să investeşti într-un fond de ten mai lejer sau într-un CC sau BB cream.

Foloseşte primere

Primerele ajută machiajul să adere un timp mult mai îndelungat şi să rămână fixat pe piele. Multe dintre ele acoperă şi micile imperfecţiuni, aşa că sunt o investiţie de lungă durată.

Încearcă machiajul rezistent la apă

„Pe măsură ce vremea se va încălzi, tenul va deveni din ce în ce mai uleios şi există întotdeauna posibilitatea ca machiajul să înceapă să curgă, aşa că vei vrea să foloseşti variante care rezistă. Pentru absorbţia excesului de sebum poţi folosi întotdeauna şi şerveţele absorbante special create în acest sens, un truc care te va ajuta să-ţi reîmprospătezi machiajul imediat”, explică Katiuşa Popovici.
Dacă tot faci curăţenie în portfard, ar fi bine să arunci şi produsele mai vechi de șase luni, pentru că pot dezvolta bacterii, ceea ce va duce la pori închişi, puncte negre, iritaţii ale pielii, apariţia coşurilor sau eczeme. La fel, şi pensulele pot fi pline de germeni, de aceea este bine să le cureţi cât mai des cu soluţii speciale sau cu apă şi săpun. În ceea ce priveşte machiajul, orientează-te spre farduri pastelate, deschise la culoare şi vesele! Zilelor însorite nu li se mai potrivesc culorile reci de iarnă, aşa că verifică tendinţele şi alege nuanţele vii.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus