miercuri , 22 septembrie 2021

În curând: „Bărbați fără femei”, cea mai nouă carte de Haruki Murakami

Haruki MurakamiFoto: The Guardian

„Bărbați fără femei”, cea mai nouă carte a scriitorului japonez Haruki Murakami, se lansează, zilele acestea, la târgul Gaudeamus 2014 și va fi apoi disponibilă în librării. Volumul a apărut la editura Polirom și este o colecție de povestiri traduse de Iuliana și Florin Oprina.

„În noua sa colecţie de povestiri, care, poate nu întâmplător, împrumută titlul celui de-al doilea volum de proză scurtă al lui Ernest Hemingway, Haruki Murakami desenează relieful interior al unor bărbaţi care fie au pierdut, fie n-au avut nicicând pe cineva. Fără ezitări, abil şi nuanţat, Murakami explorează peisajul lucrurilor care îi unesc sau îi despart pe bărbaţi de femei, vorbind despre singurătatea bărbatului, sexualitate şi excentricitate, despre pierderi, regăsiri şi efectele devastatoare ale unor evenimente aparent minore; personajele lui sunt mânate în lupta de permanentă căutare a unui echilibru, a unui adevăr şi a unui fel de a-ţi trăi viaţa care să împace sinele tău adevărat cu aşteptările celorlalţi”, se arată în prezentarea cărții, de pe site-ul editurii Polirom.

HM

„Samsa nu avea nici cea mai vagă idee unde se află sau ce ar trebui să facă. Abia dacă înţelegea, cu greu, că acum el este omul pe nume Gregor Samsa. De unde ştia el asta? Poate că‑i şoptise cineva la ureche în timp ce dormea: «Numele tău este Gregor Samsa». Înainte de asta însă, cine fusese el? Ce fusese?” (Haruki MurakamiSamsa îndrăgostit)

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus