duminică , 1 octombrie 2023

Curtea Supremă a hotărât: Ducu Bertzi nu a colaborat cu Securitatea

DB

Marţi, 15 octombrie 2013, Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, a hotărât irevocabil că Ducu Bertzi nu a colaborat cu Securitatea, anunță reprezentanții artistului, într-un comunicat de presă.

Magistraţii Instanţei Supreme a României au admis recursul declarat de Ducu Bertzi împotriva hotărârii Curţii de Apel Bucureşti şi au hotărât în unanimitate, irevocabil, să respingă ca nefondată acţiunea formulată de către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securitaţii. Astfel, în pofida încercării C.N.S.A.S. de a-l transforma pe Ducu Bertzi din „urmărit” în „urmăritor”, judecătorii Instanţei Supreme au facut dreptate. Ducu Bertzi era, de foarte mulţi ani, cel urmărit şi monitorizat îndeaproape de Securitate. Dovezi de netăgăduit atestă că Ducu Bertzi nu a colaborat cu Securitatea şi în nici un caz nu a fost informator al acesteia, astfel încât nici măcar C.N.S.A.S. nu a putut „fabrica” un statut de informator a lui Ducu Bertzi.

De fapt, pentru a respecta adevărul, Ducu Bertzi a fost cel urmărit de Securitate, încă din anul 1981. Datorită hotărârii pronunţate de Instanţa Supremă a României, cântecele sale se vor auzi în libertate şi demnitate şi de astăzi înainte.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *