duminică , 1 octombrie 2023

Cynthia Lennon, prima soție a lui John Lennon, a murit

'JOHN' BOOK SIGNING BY CYNTHIA LENNON, WATERSTONES, LONDON, BRITAIN - 25 SEP 2005Foto: The Guardian

Prima soție a lui John Lennon, Cynthia, a murit în casa ei din Spania, la vârsta de 75 de ani, a anunțat familia sa.

Cel care a dat publicității vestea este Julian Lennon, singurul copil al Cynthiei și al lui John Lennon. Într-un mesaj postat pe site-ul său, Julian a scris că mama lui s-a stins „în urma unei lupte scurte, dar curajoase cu cancerul”. Anunțul mai menționează că muzicianul s-a aflat alături de ea până la sfârșit și face apel la respectarea intimității familiei.

Cynthia l-a cunoscut pe Lennon la școala de artă din Liverpool, în 1957. S-au căsătorit cu puțin timp înainte ca John să devină unul dintre cei mai populari oameni din lume. În perioada în care Beatles erau pe culmile succesului, Cynthia trăia extrem de retrasă, astfel încât multe dintre admiratoarele lui Lennon nici măcar nu aveau habar de existența ei. Cynthia și-a petrecut acei ani stând acasă și având grijă de Julian.

Cuplul a divorțat în 1968, când Cynthia a descoperit că John avea o relație cu artista japoneză Yoko Ono. John și Yoko s-au tansformat într-unul dintre cele mai cunoscute și influente cupluri din showbiz și au avut împreună un fiu, pe Sean Lennon, de asemenea muzician. Cynthia s-a recăsătorit de mai multe ori după divorțul de Lennon și a scris câteva cărți despre viața lor împreună.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *