sâmbătă , 4 iulie 2020

Dacă ajungeți în Sullivan’s Island: Poe’s Tavern

Poes Tavern

Taverna dedicată lui Edgar Poe e un loc unde trebuie să vă opriți, dacă ajungeți în Sullivan’s Island. Decorațiunile neobișnuite al restaurantului, serviciile ireproșabile și, mai ales, mâncarea grozavă au făcut din Poe’s Tavern un favorit al localnicilor și turiștilor din lumea întreagă. Și al meu!

1

2

În South Carolina, la vreun sfert de oră cu mașina de Charleston, se află una dintre cele mai plăcute așezări de la malul Oceanului Atlantic. Sullivan’s Island e o mică fâșie de uscat care se întinde la marginea valurilor, un loc liniștit și plin de farmec, unde azi nu locuiesc mai mult de 2000 de oameni și unde, în anii 1800, chiar Edgar Poe a trăit timp de un an. Trei dintre povestirile celebrului scriitor american se petrec în Sullivan’s Island – „The Gold Bug”, „The Balloon Hoax” și „The Oblong Box”. Totodată, astăzi, în fermecătoarea insulă de la marginea Atlanticului, îl întâlnești pe Poe la tot pasul. Două străzi poartă nume inspirate din operele lui: Gold Bug Avenue și Raven Drive, iar Poe Avenue amintește tuturor că faimosul povestitor s-a plimbat odată pe-aici. Totuși, Poe’s Tavern e probabil cel mai inedit omagiu care i s-a adus, sute de oameni călcându-i pragul în fiecare zi, pentru a savura mâncarea uimitor de gustoasă, într-un decor inspirat din povestirile autorului.

4

5

6

Pentru că locuiesc lângă Atlanta, n-am fost la Poe’s Tavern decât de două ori. Prima dată, anul trecut, iar a doua oară, acum doar câteva zile, când am comandat tot un burger, deși meniul abundă în preparate de multe alte feluri. Aperitive pe bază de pește, supe, salate sau tacos, plus cartofi prăjiți făcuți în casă – toate îți fac cu ochiul, dar adevărul e că Poe’s e celebru pentru burgerii incredibili și bănuiesc că doar cei care trăiesc în zonă și pot merge la tavernă ori de câte ori au chef aleg și altceva din meniu. Cei ca mine, care au rar ocazia să se îngrașe câte trei kilograme la o masă, merg întotdeauna pe calea deja bătătorită și bine îmbibată de calorii. Totuși, de data asta, am stat departe de cartofii prăjiți și am comandat lângă burger o salată de țelină – proaspătă și delicioasă, mi-a mers la inimă!

Poe's Tavern in Sullivan's Island

Nu beau alcool, așa că m-am rezumat la apă cu lămâie, că doar ce poate să bea un model după ce se îndoapă cu ditamai sandvișul american. 😀 Dar la Poe’s găsiți vinuri bune și bere rece, care vă potolește arșița după o zi de stat la ocean.

Mergeți la Poe’s! O să mă pomeniți.

fotografii: www.larevista.ro & Poe’s Tavern Facebook

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus