sâmbătă , 23 ianuarie 2021

Dacă ajungi la Paris: The Abbey Bookshop

The Abbey Bookshop

Când vine vorba de librării celebre din Paris, Shakespeare & Company deține supremația. Locul plin de istorie, care adăpostește mii de cărți și de povești extraordinare din lumea literară, e vizitat zilnic nu doar de parizieni, ci mai ales de o mulțime de turiști. O librărie la fel de șarmantă este The Abbey Bookshop, care are însă avantajul de a nu fi atât de aglomerată, ceea ce o face mai ușor de savurat.

The Abbey Bookshop și-a deschis ușile pentru iubitorii de cărți în 1989, creatorul ei fiind un librar pasionat de origine canadiană. Situată în Cartierul Latin, pe Rue de Parcheminerie, librăria a devenit în scurtă vreme un punct de atracție pentru consumatori de literatură din toate colțurile lumii, pe care i-a ademenit cu atmosfera ei nostalgică și colecția sa de peste 35.000 de volume.

O vizită la Abbey e de trecut neapărat pe listă, dacă ajungeți la Paris. Merită să faceți un popas aici, să beți un ceai și să ascultați jazz în surdină în timp ce vă rătăciți printre mii de cărți, înainte de a vă hotărî pe câte dintre ele le veți lua acasă.

The Abbey Bookshop, Paris

The Abbey Bookshop

29 Rue de la Parcheminerie, 75005 Paris

Fotografii: flickr.com, parisdandmonoeilen.weebly.comwikimedia.org, politicalprada.wordpress.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus