sâmbătă , 2 decembrie 2023

DallesGo și Galateca au rescris povestea iei într-un show de modă inedit

1

Joi, pe 1 august, DallesGO, cea mai creativă și interactivă platformă de cursuri after-work din București, și Galeria GALATECA au prezentat fashion show-ul Măiastra – Povestea rescrisă a iei, o călătorie prin universul magic al tradiției românești, reinterpretate în 26 de ținute contemporane de catwalk, pe ritmuri de Maria Tănase și Grigore Leșe.

Un produs al parteneriatului dintre GALATECA și DallesGO, evenimentul s-a numărat printre proiectele artistice derulate în cadrul expoziției „Măiastra – Povestea nespusă a iei”, ce aduce în atenția publicului pasionat de tradițiile românești ia, ca simbol identitar și obiect de artă. Organizată în perioada 20 iunie – 25 august, expoziția prezintă istoria iei prin fascinante povești, legende și tradiții.

Cu o introducere de Iulia Gorneanu, „Povestea rescrisă a iei” a fost primul show de modă marca DallesGO Stilism, în care, sub coordonarea stilistului Ovidiu Buta și cu susținerea a unora dintre cei mai importanți designeri români, stiliștii DallesGO au reinterpretat cu multă imaginație și farmec piesa de bază a portului românesc, ia tradițională. Dandy, Rock Glam, Romanian Beauty, Princess Leia, Maria Tănase, Vampire Chic, Alice in Urbanland, Boyfriend Look, Russian Girl sau Muslim Bride sunt doar câteva dintre stilurile și personajele în care stiliștii DallesGO au îmbrăcat iile din colecția Mircea Dinescu, prezente în expoziția de la Galateca.

Măiastra – Povestea rescrisă a iei a fost susținut de diviziile de Stilism, Make-Up și Hairstyling ale platformei de cursuri after-work Universul DallesGO, de câteva magazine cunoscute și de designerii Corina Vladescu, Lachatterie, Gabriela Dumitran Millinery Atelier, Andra Andreescu, Irina Voinea, Ioana Enache, BIPOLAR și Mihaela Crețescu.

Artă, creativitate și profesionalism, la DallesGO

Universul DallesGO este cea mai creativă și interactivă platformă de cursuri after-work din București. Înființat în 2010, proiectul DallesGo este un loc al oamenilor pasionați de dezvoltare personală și profesională, o comunitate susținută de dorința de a învăța și de a experimenta, ce atrage implicarea celor interesați de tot ceea ce înseamnă artă, creativitate și profesionalism în adevăratul sens al cuvantului. Cursurile sunt destinate persoanelor conectate la tot ce este nou, care vor să-și transforme pasiunile în hobby-uri sau profesie și pregătesc cursanți în domeniile Design Interior, PR, Comunicare Online, Fotografie, Stilism și Tendințe, Make-Up și Hair Styling. Proiectul continuă să se dezvolte de la an la an și să ofere cursaților săi noi provocări, experiențe interactive și insight valoros din industriile creative. Pentru înscrieri și informații, accesați www.dallesgo.ro.

GALATECA este o galerie de artă aplicată și un proiect în evoluție, a cărui rădăcină s-a ancorat în tradiția spațiului gazdă: Biblioteca Centrală Universitară CAROL I. GALATECA alătură artiști, designeri, arhitecți, curatori și oameni de comunicare care își propun să dezvolte expoziții de artă aplicata, artă multimedia, alături de un gallery shop cu totul nou pentru peisajul autohton și de experiențe culturale pop-up, în care se consumă arta în companie selectă.

Povestea rescrisa a iei

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *