marți , 5 decembrie 2023

„What If”: Daniel Radcliffe, într-o comedie romantică, alături de Zoe Kazan

What If

What If / Ce dacă, comedia romantică în regia lui Michael Dowse (It’s All Gone Pete Tong, Goon, Fubar), cu Daniel Radcliffe (Harry Potter) şi Zoe Kazan (Ruby Sparks) în rolul a doi adolescenţi blocaţi amândoi în friend zone”, va avea premiera în România pe 10 octombrie.

Wallace (interpretat de Daniel Radcliffe) şi Chantry (Zoe Kazan) se cunosc la un party, în timp ce fac versuri din magneţii de pe un frigider. Aşa descoperă ce potrivire perfectă este între ei. Însă doar ca amici, pentru că ea este implicată într-o relaţie serioasă de ceva vreme. În timp, Wallace se îndrăgosteşte de Chantry, iar ea îşi descoperă cam aceleaşi sentimente pentru el. Cei doi se trezesc blocaţi în ceea ce se numeşte „friend zone”. Povestea din What If este redată prin intermediul întâlnirilor celor doi de pe parcursul unui întreg an. Vom vedea dacă sentimentele vor putea fi controlate şi relaţia platonică va putea fi păstrată sau, din contra, dacă relaţia de prietenie se va transforma în ceva mai mult de-atât.

Scenariul este adaptat de Elan Mastai (scenaristul care a scris The Samaritan, cu Samuel L. Jackson şi Alone in the Dark, cu Christian Slater) după cartea Toothpaste and Cigars, de T.J. Dawe şi Michael Rinaldi.

Iniţial, filmul What If a avut titlul de lucru The F Word, nume sub care a şi rulat luna trecută în Canada. Litera F provenea nu de la ce s-ar fi aşteptat mulţi, ci de la cuvântul „Friends”. „Filmul este despre acele legături delicate care apar între diferite persoane, doar că la momentul nepotrivit”, explică scenaristul Elan Mastai. „Sincronizarea are un rol deosebit de important atunci când îţi cauţi şi îți găseşti jumătatea. Mi-a plăcut ideea de a scrie o comedie romantică morală, cu oameni care încearcă să facă ceea ce e corect. Pentru mine, tema esenţială a filmului este că minciunile nu au ce căuta în drumul spre obţinerea fericirii.”

Elan Mastai a văzut piesa Toothpaste and Cigars la un festival din Toronto şi aşa i-a venit ideea scenariului pentru What If / The F Word.

Daniel Radcliffe: „Sper ca pe viitor să mai fac astfel de comedii”

Daniel Radcliffe a citit scenariul What If şi i-a plăcut personajul lui Wallace şi spiritul poveştii. „Unul dintre detaliile care m-au convins să joc în acest proiect este un fragment din script în care Wallace o corectează pe Chantry asupra a cum se pronunţă un cuvânt anume. În acel moment am ştiut că tipul îmi place mult”, spune Daniel Radcliffe, actorul cunoscut pentru rolul principal din seria Harry Potter. „De obicei, în rolurile pe care le fac apare mereu scena în care personajul meu suferă o cădere şi lucruri teribile i se întâmplă. Ei, cu filmul ăsta nu e aşa. Sper ca pe viitor să fac mai multe comedii.”

Zoe Kazan, actriţă şi scenaristă

Puţină lume ştie, dar Zoe Kazan este şi ea o autoare de scenarii, dincolo de meseria de actriţă. „În afară de faptul că e funny, scenariul mi se pare bine echilibrat în ceea ce priveşte bărbaţii şi femeile din această poveste. De prima dată mi-am dat seama că există ceva special la acest scenariu”, spune Zoe Kazan. “Personajul Chantry are un mod de a vedea lumea, munca, oamenii şi relaţiile, în alb şi negru, fără prea multe nuanţe. Din acest motiv este o persoană pe care te poţi baza. Este foarte onestă şi e mândră de asta. Eu însă sunt genul de fată care crede mai degrabă în nuanţele de gri. Pentru mine a fost interesant să joc pe cineva care priveşte lumea în acest mod ciudat: alb şi negru.”

Premii. What If a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto, în 2013. A fost nominalizat ca „Cel mai bun film” la 2nd Canadian Screen Awards şi a câştigat titlul de „Cea mai bună adaptare” la Premiile Academiei Canadiene de Film pentru Scenariu.

Box office. What If a avut încasări totale de 6,6 milioane $ (din care 3 milioane $ worldwide).

What If este adus în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *