miercuri , 25 noiembrie 2020

Danny MacAskill: cum să urci, cu bicicleta, un munte înalt de 1.000 de metri – VIDEO

DannyFoto: Chris Prescott/Kendal Mountain Festival, The Guardian

Pregătiți-vă pentru cea mai frumoasă și provocatoare călătorie pe care ați făcut-o în ultima vreme! Danny MacAskill, celebru ciclist de origine scoțiană, vă va duce în vârful muntelui Sgurr Dearg din Insula Skye, la aproape 1.000 de metri înălțime. Însă nu la pas lejer, ci pe bicicletă!

Danny MacAskill s-a născut și a crescut la poalele muntelui Sgurr Dearg (n.r. „vârful roșu”, în galeză) , pe care l-a urcat în mai multe rânduri. Toamna aceasta, după ani de antrenament și performanță în ciclism, a urcat muntele cu bicicleta, reușind să ajungă pe vârful său cel mai înalt: Inaccessible Pinnacle, o rocă de 986 de metri înălține și 50 de metri lungime. O echipă de oameni talentați au filmat întreaga experiență, iar rezultatul e copleșitor: un om pe bicicletă, escaladând muntele încadrat de un peisaj uimitor, la ora 5.00 dimineața, cu vântul în pânze și soarele în inimă.

„A fost un mod de a-mi găsi identitatea și de a afla din ce sunt făcut”, a declarat Danny MacAskill la finalul călătoriei sale inedite. Sportivul, în vârstă de 28 de ani, a lansat filmul experienței – intitulat „The Ridge” – pe 2 octombrie 2014, în colaborare cu Stu Thompson, directorul companiei Cut Media. În primele cinci zile, înregistrarea a generat peste 10 milioane de vizualizări pe YouTube.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus