joi , 7 decembrie 2023

„Dansul zmeilor”, spectacol în premieră la Festivalul de Teatru de la Sibiu

dans

Vineri, 14 iunie, de la ora 22,00, în cadrul FITS, trupa Crispus, alături de Cobzality, va prezenta în Piaţa Mare din Sibiu, spectacolul „Dansul zmeilor”, în care focul și muzica creează o lume fantastică, ruptă de tutela timpului.

Astfel, Crispus și Cobzality se alătură celor 2500 de invitați din peste 50 de țări care participă la ediția aniversară FITS din acest an, reprezentând România cu un spectacol în premieră, special conceput pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, cel mai important festival de teatru din România și cel de al 3-lea din lume.

Pornind de la basmele româneşti, trupele Crispus şi Cobzality construiesc un univers în care fiinţele fantastice coexistă. Zmeii, balaurii, Feţii Frumoşi împreună cu Ilene Cosânzene se întâlnesc într-un dans iniţiatic, care rupe bariera dintre cele două lumi: cea a basmului şi cea a realităţii de zi cu zi. Este dansul focului în care fiecare îşi arată puterile fabuloase. Trecerea se face cu ajutorul muzicii, melodii străvechi, preluate din tradiţia ancestrală românească, reinterpretate într-o manieră modernă. Trupele Crispus şi Cobzality creează împreună acest spectacol de dans cu foc şi muzică live. Ambele sunt inspirate de ritualurile româneşti străvechi, pe care le dezvoltă în forme artistice moderne.

 Crispus, cea mai titrată trupă de show cu foc autohtonă

Cu o exeperienţă de peste 10 ani în spectacole de stradă, trupa Crispus a impresionat încă de la primele apariţii. Aşa cum a declarat şi Constantin Chiriac, directorul FITS, Crispus poate reprezenta cu succes România la orice festival din lume la secțiunea „teatru de stradă”. Cea mai titrată trupă de show cu foc autohtonă are în portofoliu sute de spectacole, care au adunat sute de mii de oameni, în țară și străinătate. Pentru Crispus jocul cu focul este o provocare continuă, astfel încât spectacolele lor sunt îmbogățite permanent cu elemente acrobatice și artistice.

Noul concept de spectacol pe care îl prezintă de această dată încearcă să spună o poveste ancestrală, prin îmbinarea flăcărilor cu dansul și cu muzica live. Pentru aceasta, cei de la Crispus au apelat la o trupă muzicală cu personalitate distinctă, ce se face tot mai remarcată în peisajul autohton, chiar dacă are doar câteva luni de la înființare. Cobzality preia elemente din muzica tradițională românească, pe care le transpune în sonorități moderne. Rezultatul este o muzică puternică, impresionantă, atemporală…

Străvechiul ritual al focului, sacru și profan totodată, reînvie sub ochii publicului de la Sibiu. Mânuitorii lui par ființe supranaturale, zmei, balauri, Feți Frumoși, Ilene Cosânzene – ființe care pot stăpâni năvalnicul foc.

Crispus și Cobzality reînvie tradiția românească într-un spectacol modern și inedit, pe 14 iunie, în Piața Mare, la FITS 2013. Efectele special vor fi asigurate de echipa PyroEvents.

 

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *