sâmbătă , 4 iulie 2020

Dar să nu-mi iei niciodată geanta

geanta rosiefoto

Știți rubricile alea de prin reviste sau emisiuni de lifestyle, în care câte-o vedetă e invitată să-și răstoarne geanta, să vază tot poporul ce cară cu ea pretutindeni? Ia să vedem, ce-o fi având în ea? Muțunachii de pluș de când era mică, biletele de dragoste din clasa a opta, echipamentul de sală și pantofii cu toc, plus o bluză de schimb și fierul de călcat, în caz că e invitată la vreo cină? Vreo trei parfumuri? Banane, Eugenii, gumă și placa de întins părul? Toată trusa de machiaj sau doar vreun ruj? Sau măcar un bălsămior de buze, vreo cremuță de mâini, ceva?

Oricât ar părea de stupide, mie mereu mi-au plăcut rubricile astea, m-au distrat și continuu să le urmăresc, deși-s cam demodate acum, rar le mai văd. Dar, haideți să recunoaștem, e interesant de văzut ce poșetă poartă cel mai des Angela Merkel, de exemplu, și ce are în ea. Nu m-am uitat la fotografii, dar ceva îmi spune că are o servietă – moartea pasiunii, plină cu dosare nesuferite și pastile Colebil. Pe Angelina Jolie o văd cu gentoaie cât castelul ei din Franța, în care să-i încapă jucăriile copiilor și bereta lui Brad. Și sticluța aia cu sângele lui Billy Bob Thornton, pe care sigur a păstrat-o amintire, într-un buzunărel ascuns. Meryl Streep cred că ar alege o geantă ca astea de aici, una lipsită de stridențe, dar cu un quelque-chose care o face specială. Ar avea în ea, probabil, multiple personalități, pe care le-ar scoate ca pe niște iepuri din pălărie, pe platourile de filmare.

geantacât m-am distrat când am văzut poza asta! foto

Cred că, la fel ca interiorul casei noastre sau al mașinii, geanta pe care o purtăm și lucrurile pe care le ținem în ea dezvăluie câte ceva despre noi. Eu, recunosc, am o personalitate cu accente maniacale, așa că-mi place să-mi păstrez toate lucrurile în stare impecabilă. Ca o obsedată, îmi fac curat în geantă imediat ce zăresc un firicel de murdărie. Și țin în ea lucruri fără de care, evident, nu pot trăi:

 • șervețele uscate
 • șervețele umede
 • agendă și pix(uri)
 • ruj sau balsam de buze
 • un tub mic cu cremă de mâini
 • cheile de la casă și portofelul
 • telefonul (la care aici, în America, folosesc mai mult camera foto)
 • deseori, reportofonul (că nu se știe pe unde ajung și poate fac un interviu)
 • ochelarii de soare
 • întotdeauna, țigările și bricheta

După cum vedeți, sunt foarte practică, nu car după mine chestii doar așa, să le am în caz că, fiindcă mă doare umărul, fraților. În schimb, am cu gențile mele relații mai lungi decât am avut în dragoste. Am genți vechi și de zece ani, pe când cea mai lungă poveste de amor a mea a crăpat după patru ani – i s-au rupt curelele, că erau de vinilin. În plus, am amintiri cu gențile mele, pentru Dumnezeu! Le-am luat din locuri pe unde am trăit sau am călătorit, văzându-le în magazin și având sentimentul clar că suntem făcute una pentru celalată și ne e sortit să fim împreună, forever and ever, până când scorojeala ne va despărți. Le-am dus cu mine în vacanțe, la întâlniri, la examene, la cafea cu prietenele, peste tot! Am împărțit bune și rele, am mâncat la aceeași masă, mi-au cărat în ele bucurii și tristeți, ce să mai, dacă ar fi să mă mai căsătoresc o dată, m-aș mărita cu o geantă pe care o iubesc.

geanta lascarpaÎmi place asta mică, uitați ce roșie e! O găsiți AICI

Româncele, cel puțin, dar am văzut că și femeile din alte țări, au astfel de relații de mare angajament cu gențile lor, ați observat, nu? Câte gagici vedeți pe stradă care să nu aibă atârnată de umăr măcar o poșetuță sau o geantă medie, un rucsac sau vreun gentoi copleșitor, în care știi că se află jumătate din garderobă, TOATĂ muniția cosmetică, plus trei sferturi din cămară? Și-apoi, mai e claciul, fără de care nici o domnișoară nu merge-n club, de când s-au inventat cluburile. De fapt, cluburile cred că au apărut doar pentru ca aceste accesorii să aibă și ele un podium de prezentare. Nicio ieșire nu are farmec dacă n-ai un clutch pe care să-l ții cum se cuvine, în dreptul taliei, cu cotul îndoit, toată seara, chit că-ți înțepenește brațul ca după o injecție cu lidocaină.

Fără geantă, femeile se simt incomplete și lipsite de sens, ca niște frunze-n vânt, aiurea. În primul rând, n-au la ele nimic din ce le trebuie, și-apoi, n-au nici ce face cu mâinile. Așa, că sunt pe stradă, în club sau în tramvai, se agață cu un braț de geantă și se simt în siguranță. Oriunde ar merge, de fapt, fetele au geanta la purtător, se simt ca despuiate fără ea, poți să le faci una cu pământul, să le calci în picioare de o mie de ori, dar să nu le iei niciodată… geanta, ca-n cântecul de la Holograf.

Voi ce genți purtați, ce aveți în ele și care e cea mai lungă relație pe care ați avut-o cu o geantă? Haideți, deșertați tot, că v-am zis că-mi plac rubricile astea! 😄

Semnat de

4 comentarii

 1. O geantă exact ca cea roșie din imagine am și eu, fiindcă ador nuanța asta de roșu! În rest, nu ma omor după genți (cum nu mă omor în general după accesorii), în sensul că am doar vreo 3. Mă enervează să tot depozitez lucruri și oricum nu am răbdare să le tot schimb. 😀
  Cele de tipul sac sunt absolut favoritele mele! Am una de vreo 5 ani și tot pe aia o port, deja începe să se scorojească. Dar de vreo săptămână port un rucsac de piele maro, fiindcă merg cu bicicleta.
  Și eu sunt practică cu ceea ce port după mine, fiindcă oricum mi se pare mereu că e grea geanta (mai ales dacă mergi mult pe jos). Așa că mă limitez la portofel, chei, telefon, obligatoriu o plasă de pânză în cazul că am de făcut cumpărături, agendă și pix, șervețele și un portfard mic (cu balsam, ruj, oglindă, pieptăn, cremă de mâini, un deodorant mic).

  Te pup.

  • Si mie imi plac alea sac, Lili, am trei asa! Doua din piele intoarsa si unul mai casual-sport, de la COS. 😀
   Da, cand stiu ca mai am chestii de cumparat, imi iau si o plasa de panza cu mine, mi-am adus doua din Romania. Altfel, putine lucruri, ca ma doare spatele si ma enerveaza sa car atatea.
   Te pup si eu. 🙂

 2. Un arsenal de cosmetice (ruj, blush, creion, rimel etc), parfum, o esarfa, ochelarii de vedere si cei de soare, panadol, jucarii mici si diverse, servetele (umedd sau uscate). Toate sunt completate de ce port in masina: pantofi ptr diverse ocazii (cu toc sau fara), slapi de plaja, inca 2-3 esarfe, jachete, ciorapi fini… Toate „just in case” 🙂

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus