vineri , 8 decembrie 2023

Decizie CNA: Filmele erotice, horror sau extrem de violente, interzise la TV înainte de ora 1.00

violent

Difuzarea filmelor erotice, horror sau de o violență extremă va fi interzisă înainte de ora 1.00, potrivit unei prevederi dintr-un proiect de decizie a Consiliului Național al Audiovizualului. De asemenea, reclamele la băuturi alcoolice vor putea fi difuzate numai după ora 1.00.

Potrivit proiectului de Decizie, „programele 18 se difuzează numai în intervalul orar 01.00 – 06.00 şi vor fi însoţite permanent de un semn de avertizare reprezentând un cerc de culoare albă, iar în interiorul acestuia, pe fond transparent, numărul 18 de culoare albă”. În prezent, restricția era în vigoare până la ora 24.00, notează site-ul mediafax.ro.

Programele „18” sunt „programe interzise minorilor, altele decât cele pornografice, care în Statele Unite ale Americii şi în ţările din Uniunea Europeană sunt interzise publicului sub 18 ani, filme horror, erotice, de o violenţă extremă, programe sponsorizate de producătorii de băuturi spirtoase”, conform Codului audiovizualului, aflat în vigoare.

Totodată, membrii CNA au adoptat, marţi, o prevedere din proiectul de Decizie de modificare a Codului audiovizual, potrivit căreia „nu pot fi difuzate în intervalul orar 06.00 – 24.00 producţii care prezintă: violenţă extremă, fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat; scene de sex, limbaj sau comportament obscen; persoane în ipostaze degradante; lupte libere nereglementate de federaţii sportive naţionale şi internaţionale”.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *