vineri , 22 septembrie 2023

Desert vegan: „Danielle”, reinterpretarea postmodernă a cremei de lămâie

Cream

Ce iubesc cel mai mult şi mai mult copiii ca desert? Biscuiți, ciocolată,tort, prăjituri? Toate la un loc, cu siguranță, cu condiția ca ele să aibă ca numitor comun – crema. De ciocolată, de vanilie, de fructe, nu contează, cremă să fie. Cred că nu sunt singura mamă care găseşte în farfurie resturi de biscuiți după ce a fost linsă bine crema. Sau blatul de prăjituri sau resturi de tort, după ce au fost măcelărite bine în căutarea cremei.

De aceea, când au văzut ochii mei un copil schimbat brusc în perfecțiunea pe pământ şi au auzit urechile mele o voce mieroasă, implorînd o prăjitură „Albă ca zăpada”, am luat imediat măsuri. Cum să faci aşa ceva în câteva ore, când orice gospodină ştie ce sofisticate sunt prăjiturile cu foi: cum trebuie ele coapte pe rând, cu mare grijă, cum să fii atentă la cremă să nu se taie, cum să pui greutatea peste prăjitură şi cum trebuie ea să stea măcar peste noapte, la rece?

Aşa că am decis să fiu o mămică eficientă cu timpul meu, cu ingredientele, cu nervii mei şi cu fițele copilului! Şi, aidoma cântecului cu cei 10 negri mititei, şi din „Albă ca zăpada” mea rămas-a din patru foi doar crema. Numai că mai sănătoasă, foarte, foarte rapidă şi delicioasă.

Iar ca să motivez copilul să o treacă în lista de “„avorite”, am şi botezat-o – „Danielle” – o denumire în concordanță cu ingredientele exotice din compoziție, dar, mai ales, cu numele prințesei mele, occidentalizat.

Cremă vegană de lămâie

Ingrediente:

  • 100 ml lapte soia (sau de nucă, susan, migdale),
  • îndulcitor de ştevie (sau alt tip), miere sau zahăr brun,
  • jumătate păstaie vanilie,
  • 3 – 4 linguri unt cocos,
  • 1 avocado,
  • 1 banană,
  • lămâie mijlocie stoarsă,
  • coaja rasă de la jumătate de lămâie.

Se curăță păstaia de vanilie şi banana de coajă. Scoatem miezul din fructul de avocado bine copt.

Untul de cocos îl topim la bain-marin. Amestecăm în blender toate  ingredientele. Punem compoziția obținută la frigider pentru una, două ore.  Crema se va întări puțin, iar aromele se vor întrepătrunde, şi gustul va ieşi la fel  ca cel al cremei din celebra prăjitură.  Servim în pahare de sticlă sau în cupe de înghețată, frumos ornate.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *